Sport

2013.10.20. 19:15

Három pont két meccsen - eredményes a túra

Utolsó öt meccsén kilenc pontot szerzett a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-csapata az EBEL-ben. A fehérváriak szombaton nyertek a Bozen otthonában, vasárnap hosszabbítás után kaptak ki a Dornbirntól.

Bobory Balázs

- Nem a szombati volt a legjobb játékunk, de elég jó volt ahhoz, hogy győzni tudjunk. Nehéz mérkőzés volt, nem volt könnyű nyerni, de hatvanöt percen át keményen harcoltunk és nagyszerű két pontot szereztünk - értékelt a Sapa Fehérvár AV19 vezetőedzője, Marty Raymond a HC Bozen elleni 4-3-ra megnyert összecsapás után.

Joggal lehetett elégedett a kanadai szakember, hiszen ismét a listavezetőt sikerült legyűrni nagy csatában, hosszabbítás és szétlövést követően.

Az első harmadban csak helyzetek adódtak mindkét kapu előtt, gól nem esett, a Volán egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet. A második harmadban Insam és Zisser révén kétszer is vezetést szerzett a dél-tiroli alakulat, de a fehérváriak két emberelőnyös góllal egyenlíteni tudtak, előbb Naglich, majd Colton Yellow Horn örülhetett, 2-2-vel fordultak az utolsó játékrészre a csapatok.

Ami mégsem lett az utolsó mivel Sarauer emberhátrányos góljára a hazaiak részéről Strömberg felelni tudott. A hosszabbításban nyomott a Bozen, de nem esett gól, így a szétlövés döntött, mégpedig a Volán javára, a győztes lövés Sikorcin nevéhez fűződött. Sorozatban negyedszer nyert a kék-fehér együttes és természetesen jó szájízzel készülődhetett a vasárnapi, Dornbirn elleni idegenbeli összecsapásra, amely szintén nem ígérkezett könnyűnek.

Frank Banham Dornbirban vasárnap két gólt is szerzett (Fotó: Koppán Viktor)

 

Hatvanöt percnyi játék, szétlövésbe torkolló találkozó után korizott a jégre a Sapa Fehérvár, amelynek játékosai nem sejthették, hogy a Dornbirn ellen is túlórára kényszerülnek, és Fortuna ismét szerephez jut.

Nos, nem született döntés a vasárnapi meccsen sem a rendes játékidő alatt, az idegek harcát pedig jobban bírták az osztrákok, a hosszabbításban betaláltak.

Fordulatos volt a találkozó, amelynek elején nagyszerűen játszott a Volán, ennek aa 16. percben lett meg az eredménye, Frank Banham szerzett vezetést a vendégeknek. Azt hittük, előnnyel majd pihenni a fehérvári csapat, azonban az első játékrész utolsó percében előbb Brett Sonne egyenlített, aztán három másodperccel a dudaszó előtt létszámfórban Luciano Aquino a vezetést is megszerezte a Dornbirnnak.

Olyannyira nem tört össze ettől a fehérvári együttes, hogy a második periódus ötödik percében már ismét nál volt az előny. Mindkét gól azonos létszámnál esett, előbb Frank Banham örülhetett másodszor az este folyamán, aztán Colton Yellow Horn mattolta Adam Dennist.

A harmadik harmadban két emberhátrányt is kivédekezett a Sapa Fehérvár, azonban az 52. perc meghozta a Dornbirn egyenlítését Graham Minket ölelgették a társak, 3-3.

Elfogyott az idő, és fogyott a szufla is, de hatvan perc után a Volán már pontszerző volt. A bónuszt nem sikerült megszerezni, mivel a Dornbirn Chris D Alvise révén eldöntötte a meccset, 4-3, azonban a Fehérvárnak is jár a kalapemelés a hétvége után. A mezőny szoros, remélhetőleg kitart a Sapa jó formája a keddi, bécsi meccsen is.

A hétvége eredményei: Olimpija Ljubljana Innsbruck 5-1, Olimpija Ljubljana Villach SV 1-7, Znojmo Klagenfurt AC 1-3, Vienna Capitals Graz 99ers 4-2, Red Bull Salzburg Linz 1-2 (hosszabbítás után).


Dornbirner EC _Sapa Fehérvár AV19
4-3 (2-1, 0-2, 1-0, 1-0) hosszabbítás után

Dornbirn. 2116 néző. Vezette: Dremelj, Erd, Hütter, Rakovic.

Dornbirn: Dennis - D' Aversa (1), Oraze (1), Aquino 1 (2), Sonne 1 (1), Mink 1 Magnan-Grenier (1), Plante (1), D ' Alvise 1, Jarrett, Brooks (1) Montgomery, Slivnik, Petrik, Feichtner, Mairitsch Glanznig, Putnik, Haußle, Wolfe. Vezetőedző: Dave MacQueen.

Fehérvár: Bálizs - Jackman (1), Pozsgai, Banham 2, Naglich (1), Sarauer (1) Szirányi (1), Tokaji, Magosi, Sikorcin, Kovács Cs. Gawryletz, Hetényi, Benk (1), Yellow Horn 1, Mihály (1) Orbán, Kiss D., Tóth G., Nemes, Kocsis. Vezetőedző: Marty Raymond.

Kiállítások: 8, illetve 8 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!