Sport

2013.10.20. 14:08

A Körmend győzött az Alba ellen

Fájdalom, az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokságban elvesztette veretlenségét a címvédő Alba Fehérvár. Kár érte, de még csak a sorozat elején jár a csapat, amely hosszú és fárasztó utazást követően lépett pályára.

Matók János

Ha azt vesszük, szinte csekély idejük volt a pihenésre az Alba játékosainak, akik a novgorodi szerdai Európa Kupa csatából pénteken, nem sokkal ebédidő előtt érkeztek vissza Székesfehérvárra. Tegyük hozzá, a repülőgépes és autóbuszos (Bécsből Fehérvárra) utazás meglehetősen fárasztó volt. Ám nem volt mese, szombaton már a körmendi oroszlánbarlangban volt fellépése Carlos Frade vezetőedző legénységének.

Zsúfolt, és az EK miatt is megerőltető az Alba programja, ám Frade egy szóval sem hivatkozott erre, miután befejeződött a vereséggel zárult körmendi összecsapás. De még csak a játékvezetőket sem hozta szóba, pedig lett volna rá oka, hiszen a sporikat (leginkább Pappra illik a megállapítás) időnként magával ragadta a hazai fanatikusok túlfűtött érzelmi hevülete. Nem csoda, hiszen a vendégcsapat kezdett jobban, 5-0-ra meglépett, majd a meccsen végig jól játszó Rakocsevics duplájának örülhetett a hazai publikum.

Az Alba továbbra is gyors játékot erőltetett, de az már az elején nyilvánvaló volt, hogy a körmendiek felkészültek erre a harcmodorra, így a különbség nem nőtt jelentősen. Igaz, Tóth Péter kosara után még 11-4-re vezetett a vendég, de nem sokkal később Fears pontos kosara már azt jelentette, a Körmendnél az előny.A második negyed Farkas pontjaival kezdődött, majd amikor D. Moore triplája ült, 10 pont volt a különbség a hazaiak javára. Időt is kért azonnal Carlos Frade, hiszen gyenge, mindössze 35 százalékos pontossággal céloztak a vendégek.

Hatott a pillanatnyi szünet, az edzői tanács, hiszen alig 2 perc alatt 8 pontot dolgozott le az Alba a hátrányból, így meglehetősen feszült hangulatban vonultak a csapatok a nagyszünetre. Nagy rohanás, kevesebb pont, jó védekezés jellemezte mindkét részről a harmadik negyedet, így érezhető volt, hogy mindkét fél esélyes a győzelemre, még akkor is, ha 4-6 ponttal mindig a látogató vezetett. Az utolsó játékrészben D. Moore és Rakocsevics vezérletével közelített, majd fordított is az álláson a Körmend, köszönhetően a sok eladott fehérvári labdának, a kihagyott ziccereknek, és az Albát sújtó ítéleteknek. Már csak 16 másodperc volt hátra, amikor Tóth Péter közeli dobása – ha talál, a vendégek visszaveszik a vezetést – célt tévesztett. Ez elment...

– Gratulálok a Körmendnek. Nagyon jól játszottak, sok energiával, nagyon akarták ezt a győzelmet. Ilyen hangulatban ellenfélként nagyon nehéz itt játszani. Nem találtuk a védekezésünket, csak apró periódusokra voltunk képesek jól játszani. Fel kell készülnünk, hogy máshol is ilyen pokoli lesz a hangulat, egész egyszerűen jobban kell együttműködnünk – mondta a mérkőzést követően Carlos Frade.

 

 

INKOGNITO FASHION KÖRMEND BC–ALBA FEHÉRVÁR 75–74 (24–19, 16–22, 17–22, 18–11)

Körmend, 1740 néző. V: Papp, Hegedüs, Balog. Körmend BC: D. MOORE 18/3, FEARS 9, Ferencz 6, Török 13/3, RAKOCSEVICS 24, csere: Sonyák, Farkas 5, Kusnyer, Grebenár, Kutasi. Edző: Hencsey Tamás. Alba Fehérvár: Szanati, KEMP 19, TÓTH P. 13/3, Juhos 5/3, Tóth N. 4. Csere: Somogyi 8, R. MOORE 15/9, Hobbs 9/9, Olah, Supola 1. Edző: Carlos Frade Az eredmény alakulása. 4. perc: 4–11. 10. p.: 24–16. 15. p.: 34–24. 19. p.: 38–40. 24. p.: 46–46. 28. p.: 54–60. 34. p.: 64–67. 39. p.: 75–72.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!