Sport

2013.09.23. 17:00

Terepfutó dragonos sikerek

Idén rendezték meg a jubileumi, 30. Baglyas-hegyi futóversenyt. Ez a verseny Magyarország egyik legnehezebb terepfutóversenye. A székesfehérvári Dragon Aqua SE versenyzői minden távon érmet tudtak szerezni.

Matók János

A rendezők három távon és kilenc korosztályban hirdettek eredményt. A 2 kilométeres távolságon a 6-9 évesek mezőnyében, a lányoknál Szűcs Réka, a fiúknál Hamar Zétény első, Hamar Kristóf második, Páldi Réka pedig negyedik lett.

A 10-13 évesek már a hosszabb, 6 kilométert futották. Itt a lányoknál Szűcs Dóra, a fiúknál ifj. Páldi Gábor szerezte meg az aranyérmet, Vécsei László a bronzot, Veres Áron negyedik, Hamar Ármin pedig hatodik lett.

A 16 éves kortól már a 12 kilométeres távot kellett lefutni, ami a hegycsúcson álló, 1991-ben állított kopjafáig vezetett, majd azt megkerülve kellett a résztvevőknek visszaérkezniük a célba.

A 16-17 évesek között, a lányoknál Fersch Dóra lett az első, Géringer Mercédesz a második, amíg a fiúknál a még csak mindössze 14 éves Törköly Ferenc János állhatott fel büszkén a dobogó felső fokára..

Ezen a távon a nőknél, az abszolút értékelésben, és egyben a korosztályos versenyben idén is Boros Nikolett lett az első, Bíró Veronika pedig a negyedik helynek örülhetett. Férfiaknál Hamar Krisztián a hatodik lett, id. Páldi Gábor a nyolcadik, a Kacsa pedig a második.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!