Sport

2013.09.04. 20:05

EBYSL: címvédőhöz méltó hoki

Székesfehérvár_ Szerdán elkezdődött az Erste Bank Young Stars League, ahol a Sapa Fehérvár AV19 U20-as csapata a Vienna Capitals győzte le simán.

Bobory Balázs

Sapa Fehérvár AV19–Vienna Capitals 7-3 (3-0, 3-1, 1-2)

Sapa Fehérvár AV19: Rajna – Árkovics, Varga A., Kocsis, Erdély, Vincze – Reiter, Láday, Izsák, Tóth G., Sárpátki – Pados, Korbuly, Pillók, Sofron, Szabó P. – Pukli, Lengyel, Voklai, Reisz, Hamvai, Lajcs (kapus). Vezetőedző: Tyler Dietrich.

Vienna Capitals: Bauer – Hackl, Forstner, Gigler, Wukovits, Rafntl – Kotinsky, Pospisil, Seidl, Nador, Maxa – Namiotko, Kala, S. Bauer, Fellinger, C. Znenhalik – Kafka, Perktold, O. Znenhalik, Bolterle. Vezetőedző: Paul Ulrich.

Kiállítások: 14, illetve 10 perc.

Visszavonhatatlanul elkezdődött a hokiszezon... Egy szürke szerda este kék-fehér mezes fiatalok bandukoltak a jégcsarnok felé, tétmérkőzést akartak látni, akadt is számukra program, hiszen elkezdődött az osztrák szervezésű EBYSL, azaz az U20-as bajnokság, amelyben a Sapa Fehérvár AV19 a címvédő. A fiatalok tétmeccset akartak látni, ehhez megvették Zsuzsa néni büféjében kedvenc hotdogjukat, dobozos sörüket és elfoglalták törzshelyüket az ütött-kopott, számukra mégis oly kedves falelátón, az eredményjelző alatt.

Tétmeccset akartak látni a fiatalok, méghozzá jó tétmeccset. Az esetek többségében ehhez két fél kell, azonban a Volán és a Vienna Capitals fiataljainak az összecsapásán csak az egyik, a fehérvári együttes nőtt fel a feladathoz, amely gyorsaságban, fizikálisan, lövőerőben és bottechnikában is felülmúlta osztrák ellenfelét. Az első két harmadban 3-3 gólt lőttek a hazaiak, a szezon első találatát Szabó szerezte Pillók csodálatos átadásából, aztán Sárpátki, Pillók, Vincze, Vokla, majd megint Sárpátki neve volt olvasható az eredményjelzőn, míg a bécsiek Seidl révén mindössze egyszer örülhettek.

Nem volt csoda a hatalmas különbség, hiszen a Volánban több olyan ifjú szóhoz jutott, aki már az első csapattal gyakorol, ott szokja a tempót, a keménységet. A cselekvés gyorsaságán, a reakcióidőn mindez látszott a hatvan perc során, csak a különbség mértéke volt kérdéses, mindezt elégedetten nyugtázhatta Tyler Dietrich, a Sapa Fehérvár felnőttcsapatának teljes szakmai stábja, illetve a megjelent utánpótlás-edzők és a menedzsment. No meg a fiatalok, akik végre tétmeccset akartak látni...

A 3. harmad még Tóth, illetve Seidl és Perktold gólját hozta, de a drukkerek már arról beszélgettek, jó lesz vasárnap buszra ülni és elutazni az EBEL-nyitányra, Znojmóba. Reméljük, a felnőttek az U20-hoz hasonló győztes nyitányt produkálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!