Sport

2013.07.07. 19:39

Jobban játszott a Puskás, mégis kikapott

Második felkészülési mérkőzésén a Puskás Akadémia FC a villanyvilágítás avatásán lépett pályára Gyirmóton. Bár az NB I újonca a játékban jobb volt, mégis a hazaiak győztek.

Matók János

A Puskás Akadémia FC második felkészülési mérkőzésén 1-0-s vereséget szenvedett ugyan, de jól játszott, a második félidőben hét akadémista szerepelt a csapatban.

Fényárban úszott a gyirmóti stadion. Korszerűsítették a világítást, olyan a fényerő, hogy HD minőségben közvetíthet a televízió – számolt be az eseményről a pfla.hu. Az egycsoportos NB II-es mezőny tagja, a gyirmóti klub új műfüves pályával is gazdagodott. A PAFC Hajdúch – Margitics, Papucsek, Aposztolopulosz, Farkas N. – Polonkai, U. Nikolics, Szakály – Bertus, Zsolnai, Baracskai összeállításban kezdett.

Polonkai Attila (jobbra) a Puskás Akadémia FC csapatkapitánya (Fotó: Pati-Nagy Bence)

Az első félidőben diktálta is a tempót, több helyzete volt, a 16. percben Kelemen révén mégis a hazaiak szerezték meg a vezetést, bár ehhez a védelem bizonytalansága is kellett, 1-0. A 25. perctől a Puskás még többet birtokolta a labdát, feltűnt Farkas nagy játékkedve, higgadt futballja, és ha Holczer kapus nem véd, a balhátvéd kiegyenlíthetett volna. A legnagyobb lehetőség a 32. percben adódott: Szakály ívelt be balról szögletet, Zsolnai továbbította a labdát, a jókor érkező Aposztolopulosz fejelt a kapura, a játékosok szerint Holczer a gólvonal mögül mentett, de a játékvezető nem jelzett gólt.

A szünet után teljesen új csapattal folytatta a vendég, amely a 2. félidőben így állt fel: Somodi – Vachtler, Vaszicsku, Tamás, Nagy Zs. – Szelei, Fabio, Károly B. – Tóth L., Gajdos, Molnár. Ekkor hét akadémista játszott a szintén sorcserét végrehajtó Gyirmóttal, s ez az összeállítása volt az erősebb, hiszen pályára lépett Magasföldi, Oross, Erős, Cseri, és Laki. Több helyzetük is volt, ám amikor a fiatalok megnyugodtak, néhány szép támadást vezettek. Különösen Gajdos volt elemében, a 65. percben nagyszerűen tört előre, remekül adott be, de Károly lövés helyett passzolt, így odalett a helyzet, elmaradt az egyenlítés. Bár kikapott a Puskás, a játék nem volt rossz, a csapat jobban futballozott, mint szerdán az Eszék ellen, amikor 2-0-ra nyert.

– Az első félidőben mi uraltuk a játékot, sok helyzetünk volt, de nem szereztünk gólt... A szünet után a megfiatalított csapat kicsit megszeppenve kezdett, ám a folytatásban fegyelmezett, lelkes futballal megakadályozta az ellenfelet a gólszerzésben – mondta Benczés Miklós, a felcsútiak vezetőedzője.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!