Sport

2013.02.11. 09:10

Haraszti kidőlt, Gomes érkezett

Jó és rossz hírből egyaránt kijutott hétfőn a Videoton drukkereinek. A piros-kékek labdarúgó-csapatához új középpályás érkezett, ám Haraszti Zsolt hosszú időre kidőlt, térdét műteni kell.

Matók János

Beigazolódtak a félelmek: Haraszti Zsolt sérülése súlyosnak bizonyult. A Videoton tehetséges szélsőjét szombaton, a Zalaegerszeg elleni kupamérkőzésen kellett lecserélni, a diagnózis pedig több, mint elkeserítő, elülső keresztszalag-szakadás. Harasztira újabb vizsgálatok várnak, de szinte biztos, hogy kedden a kés alá feküdnie. Minden valószínűség szerint a játékosnak legalább fél évet kell kihagynia, így vélhetően ez a szezon befejeződött a számára. Egy futballista kiesett, a keret azonban létszámban nem lett kisebb, mivel a klub hétfőn új labdarúgó szerződtetését jelentette be.

Ahogy azt a portugál újságok és lapunk is megjövendölte a múlt héten, Vítor Gomes, a Rio Ave védekező középpályása fél évre kölcsönbe a Videotonhoz került, a fehérváriaknak a nyáron opciós joga lesz, hogy végleg megvásárolják a futballistát.

A többszörös portugál U21-es válogatott középpályás kölcsönbe került a fehérvári csapathoz - adta  hírül hétfőn délelőtt a klub hivatalos honlapja.

Vítor Gomes 1987. december 25-én született Portugáliában, Vila do Conde-ban. 18 évesen mutatkozott be a Rio Ave csapatában, ahol 119 mérkőzésen 4 gólt szerzett. A posztját tekintve védekező középpályás 2008-ban Olaszországba, a Cagliarihoz került kölcsönbe, ott azonban bajnoki mérkőzésen nem lépett pályára.

Vítor Gomes (Fotó: vidi.hu)

"Örülök, hogy a Vidiben folytathatom pályafutásomat. Úgy érzem, hogy jó döntést hoztam, mert a Videoton FC komoly klub, nagy tervekkel és célokkal, amelyek megvalósításához minden körülmény adott. Bízom benne, hogy teljesítményemmel segítem majd a klubot, a részemről mindent meg fogok tenni ezért" - nyilatkozta a Vidi újdonsült játékosa, Vítor Gomes.

A fehérvári klubnak nyáron opciós joga lesz arra, hogy megvásárolja a portugál futballistát. 




A piros-kékek egyébként vasárnap este megérkeztek Belekbe, ahol a következő egy hetet töltik majd tréningekkel, edzőmérkőzésekkel. A törökországi körülmények kiválónak mondhatóak, bár az erős szél kissé zavaró lehet, ennek ellenére nincs ok a panaszra. José Gomes vezetőedző hétfőn már edzést vezényelt a társaságnak. A foglalkozást bemelegítés és sprintek vezették be, majd jöhetett a labdatartás és a kétkapus játék. Az edzőközpont és a játéktér minősége kiváló. Szerdán az orosz Tyerek Groznij ellen vív felkészülési meccset a Vidi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!