Sport

2013.02.25. 17:34

Öttusa Világkupa: magyar aranyérem a vegyes váltóban

Az öttusázók idei első Világkupa fordulójában, a mixben a Marosi Ádám, Gyenesei Leila páros az első helyen ért be a célba. Ezzel történelmet írtak, hiszen a Világkupa történetében először rendezték meg a vegyes váltók versenyét.

Matók János

Magyar aranyérmemmel zárult az amerikai Palm Springsben az öttusázók idei első Világkupa fordulója. A vegyes váltóban (mix) a  szövetségi kapitány, Pálvölgyi Miklós ezúttal a Marosi Ádám, Gyenesei Leila kettősnek szavazott bizalmat, s ezt a londoni olimpián bronzérmes Marosi, valamint az exfehérvári, januártól immár kaposvári Gyenesei meg is hálálta, minden számban remekeltek.

Gyenesei Leila korábban még Fehérvárt képviselte a versenyeken

Vívásban a 2. helyen zártak, örömvívást bemutatva, majd az úszómedencében az első  helyen értek célba. A lovardában nagyon szétszóródott a mezőny. A magyar egység  egy  verőhibával, nagyon szép lovas pályát teljesítve a 3. lett ebben a számban. Az utolsó szám, a kombi  utolsó körében Ádámnak már csak hátrafele kellett figyelnie, mennyire ne fussa ki magát. Végül 2338 ponttal lettek aranyérmesek úgy, hogy történelmi a sikerük, hiszen a Világkupa történetében először rendezték meg a mixet.

A második helyen 2328 ponttal a nagy rivális, az az orosz Rimsaite, Frolov, a harmadikon  pedig némi meglepetésre az írországi Coyle, Bailey egység végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!