Sport

2013.02.06. 18:52

A magyar labdarúgó válogatott 1-1-re végzett Fehéroroszországgal

Belek - A magyar labdarúgó-válogatott szerdán 1-0-s félidő után 1-1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen Belekben, Törökországban Fehéroroszország ellen.

Bobory Balázs

Magyarország-Fehéroroszország 1-1 (1-0)

Belek. Vezette: B. Yildirim (török)

Magyarország: Bogdán - Vanczák, Korcsmár Zsolt, Mészáros (Böde, 65.), Kádár  - Pintér Á., Hajnal  -  Koman (Koltai, a szünetben), Szabics, Dzsudzsák  -  Rudolf (Elek, a szünetben).

Szövetségi kapitány: Egervári Sándor.

Fehéroroszország: Veremko - Martinovics, Verhovcov, Filpenko, Bordacsev - Kiszljak (Hacsaturjan, 78.) , Dragun (Volkodko, 54.), Putyilo, Renan Bressan - Trubilo (Balanovics, a szünetben), Rogyionov (Hvascsinszkij, 84.).

Szövetségi kapitány: Georgij Kondratyev.

Sok volt a kérdőjel Szalai Ádám szereplésével kapcsolatban. Az egyik legjobb formában lévő magyar labdarúgónak, a német Mainz csatárának begyulladt a körme, a szakmai és az orvosi stáb pedig úgy döntött, nem érdemes kockáztatni a támadó szereplését. Egervári Sándor ezek után úgy döntött, hogy hosszú kihagyás után Rudolf Gergelynek szavaz bizalmat, akit Szabics Imre volt hivatott segíteni. A Videoton két labdarúgója, Szolnoki Roland és Gyurcsó Ádám a kispadon kezdett azon a felkészülési mérkőzésen, amely a románok elleni vb-selejtező főpróbájának számított.

Az első félidőben a mieink kezdeményeztek többet. Igazán nagy ziccer azonban eleinte nem adódott a piros-fehér-zöldek előtt, Koman és Rudolf riogatta lövéssel az ellenfél kapusát. A 32. percben Dzudzsák passzát Rudolf átlépte, Szabics 18 méterről leadott lökete megpattant, a labda a hálóban kötött ki, 1-0. A 45. percben még a fehéroroszok előtt adódott nagy lehetőség, de Korcsmár a gólvonalon tisztázott.

A fordulás után sikerült egyenlítenie az ellenfélnek: Volodko ugrott ki Rogyionov indításával és 16 méterről a hálóba lőtt, 1-1. A folytatásban egyértelműen a magyar csapat állt közelebb a gólhoz, de Dzsudzsák két, illetve Hajnal próbálkozását is védte Veremko, Pintér közeli löketét pedig a védők vágták ki a kapu torkából. A hajrában Gyurcsó Ádám beállt, egy fejessel veszélyeztetett, az eredmény nem változott. Szolnoki Roland bemutatkozása még várat magára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!