Szabadtéri könyvespolc

2024.05.18. 21:10

Eltűnt a Lapozó a gárdonyi főtérről - mi lesz vele?

Tartsd mozgásban a könyvespolcod! Ezzel a mottóval látták el az évek óta Gárdony főterén álló Lapozó pultot, ahol a könyvbarátok találhattak maguknak olvasnivalót. A szabadtéri könyvespolc azonban eltűnt.

S. Töttő Rita

Fotó: FMH Archív (S. Töttő Rita)

Több, mint két évvel ezelőtt került ki a gárdonyi polgármesteri hivatal elé, és azóta is nagy népszerűségnek örvendett a Bookline Lapozója, ahol mindig találhattak érdekes, izgalmas olvasmányokat azok, akiknek arra vitt az útjuk. A szabadtéri könyvespolc oldalának tájékoztatója szerint „Az itt található könyveket szabadon elviheted és olvashatod”. Cserébe csupán annyit kértek, hogy ha kiolvasta valaki, vigye vissza. Ám ha szerette volna megtartani, azt is megtehette, de kérték: vigyen helyette másikat. Így folyamatosan cserélődtek a kötetek, mindig volt miért újra s újra visszatérni a polchoz.

A könyvespolc azonban idén januárban eltűnt a helyszínről, így joggal kérdezték a helyiek: mi lett vele? Erdei Péterné, Gárdony alpolgármestere választ is adott videóüzenetében a kérdésre: a tulajdonos karbantartásra vitte el a Lapozót, amely felújítva kerül vissza belátható időn belül a helyére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában