Sport

2012.10.22. 16:50

Befejeződött az idei rali országos bajnokság

A Baranya Kupával zárult az ide rali országos bajnokság. A futamot a Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) kettős nyerte, ám a bajnoki címet a Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer Evo IX) duó szerezte meg.

Matók János

A fehérvári Tobak Team Hungary versenyzőit, a Matók Ádám, Szabó K. Tián (Honda Civic Type R) párost a Baranya Kupán a 6-os (ami a 8-as géposztálynál erősebb) kategóriába sorolták be a szervezők, de itt is biztosan győztek, így az idén senki sem tudta legyőzni őket.
 
Az évzáró Baranya Kupán 11 aszfaltos gyorsasági szakaszt teljesített a mezőny, ebből kettőt szombaton este a Mecsekben. A Matók Ádám, Szabó K. Tián "kockáztatott", s a megszokott és nagyon jól bevált Yokohama gumit - némi kényszerűségből - másik gyártmányra cserélte. A taktikai húzás, a szokatlanság nem igazán vált be, így aztán vasárnap visszatértek a jól bevált márkához. Hibájukat remekül korrigálták, hiszen a 6-os kategóriában is verték az erősebb gépekkel versenyző riválisaikat - egyikük menet közben ott is hagyott csapot, papot, s távozott a futamról -, s az idényzárón is győzelmet aratott.

A fehérvári páros a kétkerék hajtású gépek versenyében is érdekelt volt, ám az S1600-as gyári autók között, a főleg meredek, helyenként szinte függőleges gyorsaságikon az N-csoportos, utcai Honda nem bírta a tempót, s végül a 4. helyen zárt. Ám ez is azt jelentette, hogy az  év végi összesítésben a dobogó második fokára állhatnak fel Ádámék. Akik újonc létükre - igaz, a navigátor régi motoros a szakmában -, a rali ob. első osztályában, az első bajnoki évben ragyogóan teljesítettek: már a Kassai-ralin bebiztosították a bajnoki címüket úgy, hogy az 54 gyorsasági szakaszból 50 gyorson magabiztosan győztek, s ez hatalmas fölényről árulkodik. Sikerükkel azoknak a támogatóknak is bizonyítottak, akik a páros mellé felsorakoztak. Így lett Ádám az egyik legfiatalabb - 22 éves - magyar bajnoka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!