Sport

2012.09.05. 14:53

Kanna méretű keblek a gyorsasági szakasz mentén

Pénteken és szombaton rendezik a 38. Kassa-ralit, amely közös szlovák, lengyel és magyar bajnoki futam. A résztvevők szerdán már tesztelhették a gyorsasági szakaszokat, a navigátorok tüzetesen felírták az itinert.

Matók János

Így volt ezzel délelőtt a fehérvári Tobak Team Hungary színeiben rajthoz álló Matók Ádám, Szabó K. Tián (Honda Civic Type R, 8-as kategória) páros is, akik az élményeikről az alábbiakat mondták telefonon:

"Hihetetlenül kemény és nehéz verseny lesz, legalábbis az eddigi tapasztalataink alapján. Elsőként a leghosszabb, a 24,35 kilométer hosszú dubniki gyorsaságin mentünk végig. Nagyon keskeny, ugyanakkor kifejezetten sodrós, kátyúkkal teli a szakasz, rengeteg kanyarral. Nagyon észnél kell lennünk, hogy ne hibázzunk. Van például egy olyan kombináció, ahol a jobb 3-ast azonnal egy jobb 4-es követ, s aki ezt elvéti, annak annyi. Főleg, ha az út mellett álló emberekre figyel. Például arra a ledér nőre, aki az autósokat azzal szórakoztatta, hogy a pólóját felhúzva a ceglédi kanna méretű kebleit mutogatta, hogy felhívja magára a figyelmet. Ebből is kiderül, hogy mire kell felkészülni a verseny alatt. De nem csak a dubniki, a többi szakasz is hasonlóan nehéz, néha úgy éreztük magunkat a gépben, mint a részeg a jégen. Aztán az is nagyon fontos lesz, hogy a lassítóknál ne vigyük el a gumit, mert az nagyon komoly időbüntetéssel jár. Ésszel kell megközelíteni, de persze nem 50 kilométeres sebességre lecsökkentve az autót. Van még olyan gyors, ami még csak most következik, de nagyon reméljük, hogy nagy meglepetés már nem ér minket" - mondta a pilóta és navigátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!