Sport

2012.05.02. 18:22

Forró hangulat, remek motokrosszverseny Kőszárhegyen

Kőszárhegy - Vasárnap a Csillagvölgy igazán forró hangulatú motokrossz katlanná vált. Az MX Mánia kupán a több mint 140 nevező izgalmas futamokat produkált a nézőseregnek.

Fejér Megyei Hírlap

Zsúfolásig megtelt Kőszárhegyen a Csillagvölgyi motokrossz pálya melletti boxutca, ahol a résztvevő csapatok állították fel a sátraikat. A népes,  a magyarok   mellett  szlovén, szlovák és osztrák versenyzőkkel  tarkított 140 fős mezőnyben számos hazai siker született. A legerősebb, az  MX 1-pro kategóriában a polgárdi illetőségű Horváth Arnold sokáig a mezőny élén haladva végül a második helyet szerezte meg, a győztes Lécz Gergely mögött. Az MX2-pro nyertese Firtosvári Gábor lett, amíg a kápolnásnyéki  Hujber Péter a dobogó harmadik fokára léphetett. Az MX1-es kategóriában Skoff Gábor győzött,  Osztotics Imre Piszka a 7. helyen zárt. Az  MX2-es A kategóriában Borsó Péter 3.,  Nagy Csongor 4.,  Gáspár Gergely 5.,  Győrik Álmos 10.,  amíg Véninger Milán 15. volt a 39 indulóból. A senior kategóriában  a győztes Técsi László mögött másodikként végzett Takács Stexi Attila.

Külön érdekessége volt a versenynek  a  csak kétütemű motorokból álló mezőny, ahol  Hujber Péter nyert. A másik érdekesség a Lady Kupa futam volt,  ahol kettős osztrák siker született az Amtamann testvérek révén. A Fejér megyei versenyzők közül  Simó Kitti 4.,  Molnár Erzsébet pedig 6. lett. A  85 köbcentis géposztályban Horváth Lajos képviselte a megyei színeket. Egy sajnálatos ütközés miatt a második futamban nem ért be a célba. A 65 köbcentiméteres kategóriában Mészáros Barnabás élete első versenyén 7. lett. Az 50 köbcentis kategóriában,  édesapja nyomait követve, szintén az első versenyén rögtön a második helyen ért célba ifj. Takács Attila.  A legnépesebb mezőnyt  a kezdőkből álló MX2-B kategória alkotta, ahol Fekete Zoltán nyert, Pintér Krisztián a 18. helyen zárt.  A nagyszámú közönség - pár száz fővel  többen lettek volna, de sokan a Vidi-Fradi labdarúgó mérkőzést választották  -  remek hangulatát  egyébként tovább fokozta, hogy  pár  futam végén Erdei Madár Zsolt profi ökölvívó világbajnok intette le a mezőnyt,  aki közvetlen és barátságos megjelenésével  tovább növelte rajongói táborát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!