Sport

2011.01.04. 19:12

Alcoa FKC: magabiztos továbbjutás

Székesfehérvár - A női kézilabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az Alcoa FKC RightPhone csapata az Újbuda ellen lépett pályára,s magabiztosan jutott tovább.

Matók János

 

Két gyors hazai gól alapozta meg a hangulatot, de Gertsmár büntetője után mégis 2-2 állt az eredményjelzőn. Később percekig nem esett találat, mert az FKC játékosai ugyan jól védekeztek, de a támadásokban kissé kapkodtak.  Aztán Horváth törte meg a gólcsendet, majd amikor a 17. percben emberhátrányba került az FKC, Vascsuk és Turcsányi is bevette az ellen kapuját, 10-5.  Ezt követően állt be először egy büntető erejéig Szikora, aki kivédte Gertsmár lövését, s a fehérvári kapus a találkozón ezt még kétszer megismételte, azaz összesen három hetest is hárított, majd  a második félidőben  szinte nem lehetett túljárni az eszén.
Az első félidő végén időntúli szabaddobáshoz jutott az Alcoa FKC, jó 12 méterre az Újbuda kapujától: a fehérváriak legmagasabb játékosa, Amorim-Taleska vette kezébe a labdát, amit a rosszul felálló sorfal fölött a kapu jobb felső sarkába vágott, így alakult ki az első félidei eredmény. A szünet után Mihály Attila vezetőedző sokat forgatta csapatát, mindenki lehetőséget kapott, kivéve Vincze Melindát, aki végig a kispadról szurkolt csapatának. Az FKC trénerének vélhetően már a szombati, a békéscsabai  bajnoki összecsapás is ott motoszkált a gondolataiban, hiszen  a második félidőben sokat pihentette a kulcsembereit, így Vascsukot, Amorim-Taleskát, Triscsukot és Horváthot, de például Azari is csak a 42. percben szállt be a játékba, s azonnal góllal köszönt be, 24-12. Időnként azért akadt egy-két rossz pillanata a csapatnak, de nem volt vészes, hiszen az FKC előnye fokozatosan nőtt, Amorim-Taleska  például emberhátrányban, Bízik  kiállításánál  kétszer is betalált. Vagy említhetjük az ukrán válogatott Vascsukot, aki kedden este a fehérváriak legjobbja volt, keményen védekezett és nehéztüzér módjára lőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!