Sport

2010.08.14. 02:29

Törlesztésre várva

Székesfehérvár - Szép siker után várja az NB I harmadik fordulóját a Videoton FC labdarúgó-csapata. A fehérváriak a Vasas legyőzése után az eddig hibátlan MTK otthonába utaznak.

Bobory Balázs

- Nagyon sok szakmai vélemény hangsúlyozta, hogy a Videoton a második félidei játékával kerekedett felül a Vasason, de én ezt máshogy látom - kezdte Mezey György, a piros-kékek mestere.

- Már az első félidőben is nyomás alatt tartottuk a fővárosiakat, a folytatásban pedig szép gólok jöttek egymás után.

Vajon az MTK ellen képes lesz ugyanilyen hatékony futballra a Vidi? A kék-fehérek ugyanis remekül vették a rajtot, előbb a Kecskemétet otthon, majd idegenben a Honvédot is legyőzték.

- Nem számít, hogy idegenben játszunk, hasonló futballra törekszünk, mint amilyet a Vasas ellen mutattunk - folytatta Mezey. - Az MTK-nak többéves fórja van a többi magyar klubbal szemben. A Hungária körútiaknál évek óta magas szintű az utánpótlás-képzés, jó érzékkel választják ki a fiatalokat, majd a Sándor Károly Akadémián is minőségi munka folyik. Lehet, hogy egy kicsit meglepő az MTK remek rajtja, nagyon fiatal együttes a mai ellenfelünk, minden bizonnyal valamikor hullámvölgybe kerülnek. Nyerni akarunk ma, van miért törlesztenünk az MTK-nak, tavasszal a Sóstón tréfáltak meg minket.

A fehérváriak keretéből többen is hiányoztak hét közben, öten is a felnőtt-, vagy az U21-es válogatottakkal szerepeltek idegenben.

- Lipták és Elek már csütörtökön csatlakozott hozzánk, viszont a Boszniában nyerő utánpótlás-válogatott tagja, Gosztonyi, Lázár és Szakály mindössze pénteken jelentkezhetett edzésre - így a vezetőedző.

- Ez azonban nem jelenthet problémát, tág a keretünk, ilyen eshetőségekre is fel kell készülnünk. Az sem lehet meglepő, ha ezek után egy-egy válogatottban számba vett labdarúgó kimarad a hét végi csapatból. Elképzelhető, hogy a mai meccsen is példa lesz erre.

Mezey György a tegnapi, késő délutáni edzés után még gondolkodott az összeállításon, amely így nézhet ki a mai, budapesti összecsapáson: Tujvel - Lázár, Lipták, Horváth G., Andics - Sándor, Elek, Polonkai - Nagy D., Vujovics, Alves.

Ezek is érdekelhetik