Sport

2010.07.15. 15:28

Videoton FC-NK Maribor összecsapás Győrben

Felcsút - Csütörtökön 20.30-tól elkezdi - remélhetőleg hosszú - menetelését a labdarúgó Európa Ligában a Videoton FC. A fehérvári piros-kékek a győri stadionban a szlovén Maribort fogadják.

Matók János


Bár sok jelentősége nincs, de a korábbi statisztikából kiderül, hogy a Vidi pályaválasztóként, a Sóstói Stadionban tízszer győzött a 2 döntetlen és a 4 vereség mellett. Viszont a csütörtöki mérkőzésre a győri ETO Parkban kerül sor. A találkozón ukrán bírók dirigálnak: a játékvezető a 41 éves, odesszai Viktor Svecov (2008 óta tagja a FIFA keretének) lesz, az asszisztensei Olekszandr Vojtjuk és Oleg Muravjov, amíg a negyedik játékvezető Andrij Sandor.

A Vidi a meccs előtti utolsó edzését tegnap 18 órától tartotta - Orbán Viktor miniszterelnök is beköszönt a csapatnak - a felcsúti technikai központban. Azt megelőzően sajtótájékoztatót tartott a klub, Mezey György vezetőedző és Farkas Balázs csapatkapitány részvételével.

Mezey elmondta, hogy a Vidi életében ünnepnap a mai, hiszen a klub legutóbb 4 éve szerepelt a nemzetközi porondon. A mesteredző a Maribort veszélyes és egységes csapatnak könyvelte el, amely a jó közepes európai szintet képviseli. Jó a védelme, erős a középpályás sora, de a legnagyobb erőssége a támadó Tavares. Akármilyen összeállításban is szerepel a Maribor, markáns csapat benyomását kelti. Ami az esélyeket illeti, Mezey szerint most kiegyenlített, ellenben a Sóstói Stadionban más lenne a helyzet. Ami az összeállítást illeti, vélhetően a Bozsovics - Andics, Lipták, Horváth, Elek - Gosztonyi, Sán-dor, Polonkai - Nikolics, Alves tizenegy kezd. Ebből kiderül, hogy az új játékosok közül Bozsovics és Gosztonyi kerülhet be a csapatba, amíg a kispadon Sebők, Lázár, Hidvégi, Milanovics, Djordjics, Vukovics és Lencse foglal helyet. A keret csütörtökön Felcsúton találkozik, majd a közös ebéd és rövid pihenő után utazik el Győrbe.

Farkas Balázs csapatkapitány jelenleg 50-50 százaléknyi esélyt lát a továbbjutásra, de csak azért, mert ma semleges pályán kerül sor a hazai mérkőzésre. De hozzáfűzte: mindent megtesznek a továbbjutás érdekében.

- Nekem kifejezetten jó élmény volt a Grasshoppers elleni párviadal első, fehérvári meccse - emlékezett vissza a Vidi utolsó nemzetközi szereplésére  ifj. Horváth Gábor, a Vidi négyszeres válogatott védője. - Hiszen azon a találkozón az én fejes gólommal egyenlítettünk ki a 91. percben. Akár a mi javunkra is eldőlhetett volna a továbbjutás, de Zürichben kikaptunk és kiestünk, ami akkoriban nem volt nagy meglepetés, hiszen a Grasshoppers nagyobb és erősebb klub volt. Hála istennek, most viszont egészen más a helyzet, hiszen a Videoton ismét a régi fényéhez közelít, most egy nagyon jó klub játékosai vagyunk. Szerintem sikerült a felkészülésünk, így bizakodva várjuk a ma esti mérkőzést, amelyen megnyugtató előnyt akarunk szerezni a visszavágóra. Hátul a védelemben, középen és elől, a támadósorban is pluszenergiákat kell mozgósítanunk a siker érdekében, de ígérem, hogy ennek megfelelően játszunk. A társaimmal együtt csak azt sajnáljuk, hogy nem a Sóstói Stadionban léphetünk pályára, de reményeink szerint az Európa Ligában lesz még erre lehetőségünk.

Maribori remények...

Az NK Maribor tegnap érkezett Győrbe, és este előbb sajtótájékoztatót, majd Darko Milanics vezetőedző irányításával edzést tartottak a szlovénok. A csapat egyik, ha nem a legjobb futballistája, a brazil támadó Marcos Tavares a legutóbbi szezonban 10 gólt szerzett, s eddig 100 tétmérkőzésen játszott a Maribor csapatában. Tavares tudja, hogy a Videoton egy nagy múltú klub, Magyarország egyik meghatározó csapata, de felkészültek a játékából. Darko Milanics arra számít, hogy a Vidi megpróbál nyomást gyakorolni rájuk, de kellő összpontosítással és taktikával elérhetőnek tartja a számukra kedvező eredmény elérését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!