Sport

2009.09.03. 02:29

Új igazolások: három a kislány

Székesfehérvár - A MÁV Előre SC női röplabdacsapata három új játékossal vág neki első, Kiemelt csoportos bajnoki idényének. Zsoldos Edina, Anna Dzunics, Papp Dóra mutatkozik be.

Silye Sándor

A három új játékos közül kettő nagyon fiatal, míg Zsoldos Edina a maga 24 évével már tapasztalt játékosnak számít majd a fehérváriaknál. Anna Dzunics és Papp Dóra ellenben csatlakozhat kortársaihoz, az utánpótlás válogatottakhoz. A csapat centenáriumi tornáján ültünk le a bemutatkozó beszélgetésre. Nem tagadták meg önmagukat, kedvesen csicseregtek , de ha a játékról volt szó, rögtön komolyak lettek.

Papp Dóra elmondta, hogy Újpestről érkezett a MÁV Előre SC-hez, az Újpest SC-ben ismerkedett meg a játékkal, majd miután kinőtte a hobbi röplabdát, az Angyalföldi DRC együttesébe igazolt, ahol Extraligás lett. Az angyalföldiekből aztán tavaly UTE-Volley lett, Dóri a junior és serdülő csapatban kapott játéklehetőséget, de most nyáron aztán nagy elhatározásra jutott.

- Örömmel jöttem Székesfehérvárra, hiszen itt komoly lehetőséget kapok a fejlődésre, az előrelépésre. Szeretem azokat a játékosokat, akikkel a válogatottban is együtt szerepeltem, így közösen tehetünk a klubért és a nemzeti együttesért egyaránt - mondta az ifjú.

Anna Dzunics Kaposvárról jött a megyeszékhelyre, miután az édesapja, a kosárlabdaedző Somogy székhelyéről Paksra került, az egész család együtt költözött Fehérvárra. Mivel ott nem volt profi röplabdacsapata, ez indokolta az egész család együttes költözését. A kérdésre, hogy miért nem kosárlabdázott, elmondta, édesapja tanácsára választotta a röplabdát, amikor döntenie kellett a két sportág között. Kezdetben tiltakozott a kérdéstől, hogy mit tud a pályán, de aztán csak kibökte, hogy mit szeret e játékban.

- A védekezés a kedvencem, a nyitásfogadás és a mezőnymunka tartozik a szeretett feladatok közé. Jó pontot szerezni is, de még jobb hárítani egy nagy ütést - vélte.

Zsoldos Edina már abba akarta hagyni a játékot Veszprémben a csapaton belüli nem kívánatos feszültségek miatt, így kapóra jött neki a MÁV Előre invitálása.

- A felelősség adott lesz a fiatalok között, de ezt szívesen vállalom. Kiegyenlített mezőnyben játszhatunk, a bentmaradást biztosra veszem, de az sem lehetetlen, hogy a végén a középmezőnyben végzünk. Bár nem mondható kifejezetten magasnak a csapatunk, de meg fogjuk mutatni, hogy így is tudunk röplabdázni - jelentette ki.

A két ifjú a bentmaradást firtató kérdésre óvatosan válaszolt, főleg Anna, de végül kijelentette: bentmaradnak.

Legyen igazuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!