Sport

2009.06.11. 02:29

Bombajó lehet a támadójáték - négy játékost szerződtet az Alba Volán 19

Székesfehérvár - Jó hírekkel szolgált tegnap az Alba Volán 19 vezetősége, a fehérváriak három magyar és egy román válogatott jégkorongozó szerződtetését jelentették be.

Bobory Balázs

Volt egy olyan kérésünk idősebb Ocskay Gábor felé, hogy az Alba Volán 19 jégkorongcsapata közel egyet jelentsen a magyar válogatottal, a szakosztály-igazgató a múlt héten jelezte felém, hogy az elképzelésünk szinte teljesen valóra vált - mondta a tegnapi sajtótájékoztató elején Tóth István, az SC társelnöke. A névadó vállalat vezérigazgatója azt is hangsúlyozta, hogy a rutinos játékosoknak is nagy szerepe lesz abban, hogy a fiatal generáció felnőjön és hozzájuk hasonló, vagy jobb minőséget képviseljen néhány esztendő múlva.


Peterdi, Vas és Ladányi a három új magyar játékos, de a csíkszeredás Mihály Árpád is jön
Fotó: FMH

Négy ponterős, válogatott hokis kötelezte el magát a fehérváriakhoz, akik közül hárman a Dunaújvárosban és a magyar válogatottban is egy támadótriót alkottak. Ladányi Balázs, Vas Márton és Peterdi Imre összeszokott, életveszélyes játékra képes, minden bizonnyal óriási erősítést és hasznot jelent ez a fehérváriaknak az osztrák ligában.

Korábban szinte biztosnak tűnt, hogy a HC Csíkszereda hokisa, Mihály Árpád nem igazol a Volánba, de kedden, 23 órakor jelentkezett idősebb Ocskay Gábornál, és megállapodott az albás sportvezetővel. Mihály már 17 évesen Észak-Amerikába szerződött, és egy évtizeden keresztül kereste ott a kenyerét, több AHL-es és ECHL-es együttesben is megfordult. Aztán 2007-ben Olaszországba, Bolzánóba igazolt, és az ottani élvonal kanadai táblázatának első helyezettje lett. A tavalyi szezont a HC-nál töltötte, most pedig a Volánhoz érkezik. A transzfer további érdekessége az, hogy a csatárt egy erdélyi támogató, nevezetesen Csató Kovács Imre fizeti a következő szezonban. A fehérvári csarnok jegén, palánkján és az alakulat mezén pedig megjelenik Csíkszereda város neve, amelynek köszönhetően újabb ezrek, százezrek szurkolhatnak a Volánnak, a határokon túl is...

- Évről évre fejlődik a Volán, s bár már nem vagyok mai gyerek, azt hiszem, én is előrébb léphetek az EBEL-szerepléssel, ezért igazoltam Fehérvárra - mondta Ladányi.

- Három évet húztam le Franciaországban, sok tapasztalatot szereztem, de úgy érzem, az EBEL-ben nagyobb a terhelés és többet fejlődhetek - így Vas Márton.

- Nagy megtiszteltetés, hogy a Volán megkeresett, és az is, hogy 2002 után egy klubcsapatban is a volt társaimmal játszhatok együtt. Mindent megteszünk, hogy az elvárásoknak megfeleljünk - tette hozzá Peterdi Imre.

Idősebb Ocskay Gábor azt is elmondta, hogy akadnak még játékosok, akik várnak a szerződésük aláírásával, nem titok, hogy Szuper Levente nívós pontvadászatból ajánlatot remél. Ha a válogatott kapus nem marad az Albánál, akkor légiós hálóőr érkezhet Hetényi, Becze és Bálizs mellé.

Kóger Dániel is haladékot kért, az ifjú támadó június 20-án ad végleges választ a kék-fehéreknek, de az ő esetében nagy a sansz arra, hogy Fehérváron folytassa pályafutását.

A Volán még három hátvédet és egy centert keres külföldön, az új finn vezetőedző jelenleg hazájában tartózkodik, és az is a feladata, hogy játékosokat ajánljon a régióból. A lényeget Énekes Lajos másodedző fogalmazta meg: Az utóbbi években nem volt konkurenciaharc a keretben, most 27-28 játékossal vágunk a szezonnak, így vélhetően mindenki küzdeni fog, hogy öltözhessen, és ez jót tehet a teljesítménynek.

A Volán jégkorongozói már harmadik hete végzik a száraz edzéseket, az első héten még a fiatalok kezdték csak el a felkészülést, aztán bekapcsolódtak az idősebb játékosok is. Az egybehangzó vélemény az, hogy elképesztő kemény napok vannak a hokisok háta mögött, Kóger István erőnléti edző alaposan meghajtja őket.

Az albás menedzsment pedig azért dolgozik, hogy az anyagi háttér stabilizálódjon, keresik is a segítő kezeket.

Nem csak a csapat, de a jégcsarnok hűtőrendszere is megújul, a pálya önálló gépezetet kap. A munkálatok a közbeszerzési kiírás miatt valamelyest csúsznak, de Gál Péter Pál önkormányzati képviselő bízik abban, hogy júlisban elkezdődnek a munkálatok. Jég először augusztus 15-én lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!