Sárbogárd

2015.09.10. 18:19

Végre tiszta lappal kezdhetnek az Árpád lakótelepen

Sárbogárd - Sikerült kiegyenlítenie a vízdíjhátralékát az Árpád lakótelep 144 lakásos tömbjének: korábban 1,4 millió forintos adósságot halmoztak fel. A közös képviselő szerint, bár még mindig vannak problémák, ez egy nagyon fontos lépés volt.

Buthy Lilla

Ahogy arról korábban többször is beszámoltunk, hosszú évekre visszanyúló problémahalmazt örökölt meg Bodnár Beatrix, amikor anno elvállalta az Árpád lakótelep képviseletét.

Hol a fűtés, hol a vízdíjtartozás miatt kellett „harcolnia”, de most az egyik számlát sikerült kiegyenlíteni.

Bodnár Beatrix régóta húzódó problémákat örökölt meg, amikor 2013 májusában közös képviselő lett az Árpád lakótelepen. A két tömb, azaz a 144 lakás kálváriája már 2009 óta húzódik, Beatrix szerint nagyjából akkorra datálható az adósságspirál kezdete. Amikor Beatrixot a probléma eredőjéről kérdezem, azt válaszolja, tisztában van az okokkal, de már nem bolygatja a képviselete előtti múltat, a jövőre koncentrál.

Bodnár Beatrixnek sikerült lenullázni a tömb vízdíjhátralékát (Fotó: Molnár Artúr)

Először a felhalmozott, nagy összegű földgáz és vízdíjtartozással szembesült, amikor megkapta a telepet. A fűtés miatt volt sokáig feszültség a lakók és a szolgáltató között, majd tönkrementek a társasházak kazánjai is. 2013 áprilisában szerelte le az E.On a gázórákat, akkor sem melegvíz, sem fűtés nem volt az otthonokban. Ekkor döntöttek az egyedi fűtés kialakítása mellett, így az új kazánoknak köszönhetően nem maradtak hidegek a lakások decemberre. Mint mondja, a társasház gáztartozása azóta is megmaradt, zárolták a számlákat, a kamatfizetés terhe mellett jelenleg is folynak a tárgyalások az E.On-nal. A Fejérvíz Zrt.-nek is 1,4 millió forintos követelése volt az Árpád lakóteleppel szemben, és szűkítést, korlátozást helyezett kilátásba, amíg a lakók nem rendezik a hátralékukat. Bodnár Beatrix elmondta, ezt a tartozást nemrég sikerült kifizetniük, így „víz fronton” végre tiszta lappal indulhatnak.

A terv az, hogy minden lépcsőházba külön mérőórát szerelnek (Fotó: FMH-Archív)

– Havonta törlesztettünk, újraszámlázást kértünk, sikerült behajtanom a 200 ezer forintos közös költség tartozásokat is – mondta Bodnár Beatrix. Hozzátette: – Annak érdekében, hogy ne halmozódjon fel újra ekkora tartozás, szeretnénk, ha lépcsőházanként lenne felszerelve a vízóra. Meg lehetne szüntetni a főmérőt, ha minden lakásban lenne almérő. De három lakásban nincs, és így nem szerelik le a nagy órát. A 22-es tömb is hozzánk tartozik, akik több százezer forinttal tartoznak nekünk. Így tőlük is le tudnánk szakadni – magyarázta a közös képviselő.

Jelenleg a tető is óriási, megoldandó feladatot jelent, sok lakó panaszkodik a beázásokra. Beatrix mégis abban bízik, hogy szépen lassan, de rendeződik a feketebáránynak tartott lakótelep sorsa. Most, a vízdíjhátralék lenullázásával nagy lépést tettek előre az élhetőbb lakótelep cím felé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!