Sárbogárd

2014.05.31. 08:58

Mészölyösök emlékei

Sárbogárd – A település általános iskolája 30 éve viseli a Mészöly Géza nevet.

Miskei Anita

Ennek alkalmából rendeztek ünnepséget, melyen Varnyu Péter aljegyző elmondta, ezer szállal kötődik az iskolához. Ahogyan sok sárbogárdi ember, úgy Varnyu Péter is szoroan kötődik a Mészöly Iskolához. - Mészölyös diák, majd pedagógus is voltam, szüleim is ebből az intézményből mentek nyugdíjba, majd ismét mészölyös szülő lettem, két gyermekünk járt ide. És voltam közvetett módon és kevésbé közvetett módon iskolafenntartó is önkormányzati képviselőként, az oktatási bizottság elnökeként, majd polgármesterként. Ma is kötődöm az intézményhez, már csak családi vonatkozásban. A feleségem itt dolgozik. Ez az iskola minden tekintetben, az én iskolám – mondta Varnyu Péter, aki megnyitotta azt a kiállítást, mely az intézmény elmúlt 30 évének legszebb, legemlékezetesebb pillanatait idézi fel.

A sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola ünnepi programjai legfőképpen a gyermekeknek szóltak


A tárlat az egykori és mai diákok munkáiból, kiadványokból, visszaemlékezésekből és fényképekből állt össze. A kiállítás végigkíséri az iskola modernkori történetét, visszanyúlik a 70-es évekbe, hogy legyen összevetésre alkalmunk. De nem csak tárlattal emlékeztek meg a 30 éves évfordulóról. Hanem megszámlálhatatlanul sok programmal, melyeket a gyermekekért, a gyermekeknek rendeztek meg. Toldi Lászlóné szabadidő szervező kiemelte, a programokat úgy tervezték meg, hogy azokban érvényesüljön az iskola legfőbb küldetése, a tanulóknak gyökereket és szárnyakat adni. Hiszen ez a Mezőföld egyik legrégibb és legnagyobb iskolája, a felhalmozódott tudás és tapasztalat pedig alapja a jól szervezett oktatásnak, nevelésnek. Hozzáfűzte, a tanórán kívüli programok, szakkörök és rendezvények célja, hogy élménydúsabbá tegyék a diákok iskolaéveit. Miközben környezettudatos, érzékeny emberré nevelik a diákokat – tette hozzá Toldi Lászlóné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!