Rendőrségi

2012.07.20. 07:05

Nem lopta, kapta a kerékpárt - állította a tolvaj

Kápolnásnyék - Lezáratlanul hagyott kerékpárt lopott el egy bolt elől egy férfi, akit rövid keresés után elfogtak, s pénteken már bíróság elé is állíthatják.

feol.hu

A kápolnásnyéki járőr állította elő tegnap délután azt a 48 éves kápolnásnyéki férfit, aki ellen kerékpárlopás miatt indult szabálysértési eljárás a Gárdonyi Rendőrkapitányságon - közölte pénteken a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A kápolnásnyéki Fő utcán lévő élelmiszer bolt előtt lezáratlanul hagyta kerékpárját a sértett, míg öt percre bement a boltba. Ez idő alatt lopták el biciklijét. Amikor a hölgy kijött boltból, egy fiatal elmondta neki, hogy látta, ki vitte el a kerékpárt, s hogy azzal a vasút irányába indult. Egy arra járó helyi lakosú nő felajánlotta, hogy elviszi a sértettet vasút felé, de a biciklit nem találták meg. A nő ekkor hívta fel polgárőr ismerősét, hogy segítsen megkeresni a járművet.

A polgárőr tudta, hogyan néz ki a kétkerekű és a nő jelzése alapján meg is kezdte a keresést. A 7-es számú főúton, Pettend külterületén megtalálta a kerékpárt a tettessel együtt. Ekkor szólt a járőröknek, akik az elkövetőt előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra és meghallgatták. A férfi azt vallotta, hogy a biciklit nem lopta el, hanem tavaly ősszel kapta valakitől, akinek gondozta a kertjét. A 10 000 forint értékű kerékpárt a tulajdonosa még tegnap visszakapta.

A tettes ellen tulajdoni elleni szabálysértés miatt indult eljárás. A rendőrség gyorsított eljárás keretében vizsgálja az ügyet, melynek köszönhetően a gyanúsított már ma kora délután a Székesfehérvári Városi Bíróság elé áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!