Rendőrségi

2016.03.13. 20:28

Autótolvaj bandát fogtak el a gárdonyi rendőrök

Gárdony - Ami a bűnügyi-közbiztonsági helyzetet illeti, kiegyensúlyott év volt a tavalyi a Gárdonyi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A tavalyi ügyekről beszélgettünk Sági János rendőrkapitánnyal.

Buthy Lilla

Az összes rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma a tavaly előtti 1350-ről, 1289-re csökkent.

- A vagyon elleni erőszakos bűncselekmények száma egyről kettőre emelkedett. Mindkettő zsarolás volt. Kiemelt életellenés bűncselekmény, az itt élők vagy ide látogatók szubjektív biztonságérzetét befolyásoló bűncselekmény nem történt - mondta. Az utolsó ilyen ügy az volt, amiben a bírósági eljárás jelenleg még folyamatban van, az agárdi család, akik halálra éheztették a gyermeküket.

- Egész évben nem történt rablás, a lopások száma csökkent, a testi sértések száma viszont emelkedett, de még így is alacsonynak tekinthető. A lakásbetörések száma az eredményes felderítések ellenére emelkedett - fogalmazott.

Korábban írtunk már arról, hogy a besurranások ellen még mindig kevesen védik az ingatlanjaikat biztonsági berendezésekkel: pedig a hangos riasztók, az ál vagy igazi kamerák is segítenének távol tartani a betörőket. Ezek persze a felderítésben is segítenék a rendőrök munkáját.

Sági János rendőrkapitány szerint a számadatok továbbra is jók, de a lakosság pozitív visszajelzései az igazán fontosak
Fotó: Archív

- Volt egy jellemző elkövetési magatartás Agárdon, Gárdonyban és Sukorón, amiben egyelőre nem sikerült eredményt elérni: a házak udvaráról összeszedték az alumínium létrákat és letépkedték a réz gázcsöveket. Egyik esetben sem állt fenn közveszély, elzárták a csapot.

A rendőrkapitány elmondta, súlyos testi sértések száma 16-ról, 18-ra emelkedett. Kiskorúak sérelmére elkövetett bűncselekmények évek óta alacsony számban 1-3 között mozognak. A garázdaságok száma jelentősen csökkent, húsz ilyen esetet regisztráltunk: ez azért fontos, mert jelentős részét közterületen követik el, ami irritálja a közösséget - fogalmazott.

Tavaly a MÁV sérelmére történt a legtöbb rongálás, összetörték a kő kerítéseket, de a rendőrök elfogták az elkövetőket. Ahogy elfogták azokat is, akik szervezetten, a környék P+R parkolóiból Suzukikat loptak el. Két kábítószerterjesztőt - egy pettendi és egy érdi férfit - kapcsoltak le és egy huszonháromrendbeli betöréses lopással gyanúsított budapesti férfi ügyét is befejezték, aki Agárdon és Gárdonyban tört be házakba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!