Rendőrségi

2012.07.06. 10:02

Tűz egy nádfedeles épületben Kápolnásnyéken (frissítve)

Kápolnásnyék - A csütörtök esti viharban gyulladt ki egy nádfedeles ház a 7-es út mellett. A helyszíni információk és a katasztrófavédelem feltételezése szerint is villám csaphatott az épületbe.

feol.hu

Az égő nádfedeles házban egy férfi, egy nő és egy gyerek tartózkodott. Szerencséjükre arra ment autóval két szabadnapos szentendrei tűzoltó, akik meglátták, hogy füstöl a tető, megálltak, és kimentették az embereket az épületből.
A helyszínre eközben a székesfehérvári és az érdi tűzoltók érkeztek, utóbbiak azért, mert a fehérváriak egy része a viharkárokon dolgozott - tudta meg munkatársunk.

Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő pénteken úgy tájékoztatott: július 5-én, csütörtökön kigyulladt egy horgásztanya épületének nádfedésű tetőszerkezete, Kápolnásnyéken, a 7-es főút mellett. A tűz keletkezésekor a házban hárman - köztük egy gyermek – tartózkodtak, őket két szabadnapos szentendrei tűzoltó mentette ki az épületből, akik személygépkocsival Agárdról éppen hazafelé tartottak, és a viharban a füstölgő háztetőre figyeltek fel.

A körülbelül 60 négyzetméter alapterületű ház tetőtér-beépítése és nádfedele a katasztrófavédelem székesfehérvári és érdi hivatásos tűzoltó egységeinek kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. Az oltási munkálatok közben az épület felső szintjén két PB gázpalack felrobbant. A tűzben a tetőszerkezet megsemmisült, a tetőtér kiégett. A mentők a gyermeket és édesanyját kivizsgálásra kórházba szállították.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!