Rendőrségi

2012.04.05. 13:29

Aknavető gránátot loptak Szászbereken

Elloptak egy hatástalanításra váró aknavető gránátot Szászberek külterületéről; az ismeretlen tolvaj nemcsak a saját életét, hanem a közelében lévő emberek testi épségét is veszélyezteti – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

MTI

Pásztorné Kovács Ágnes tájékoztatása szerint a második világháborús aknavető gránátot még április első napján találták a település közelében fekvő mezőgazdasági területen. Az MH Tűzszerész Szolgálata a bejelentést követően a robbanótestet szalaggal körbekerítette és annak közelében egy "Vigyázz! Robbanásveszély" feliratú táblát helyezett el.

A szolgálat munkatársai szerda este vonultak ki újra a helyszínre, hogy a hatástalanítást elvégezzék. Ekkor szembesültek azzal, hogy a gránátot időközben ismeretlenek a jelzés és a tiltás ellenére ellopták - közölte a százados.

Hangsúlyozta: a tolvaj nemcsak "életveszélyes játékot" folytat, de az elfogását követően robbanóanyaggal és robbanószerrel való visszaélés bűncselekmény elkövetése miatt is felelősségre vonják.

A szóvivő arra is felhívta a figyelmet, hogy ha bárki megkísérli szétszerelni vagy hatástalanítani a gránátot, akkor nemcsak a saját életét, hanem a közvetlen közelében lévő emberek és értékek épségét is veszélyezteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!