Rendőrségi

2012.03.22. 09:33

Betörőnek hitték a zavart férfit

Székesfehérvár - Nagy ijedtséget okozott az a férfi, aki becsöngetett egy hölgy lakásába, majd miután nem nyílt ki az ajtó, feszegetni kezdte azt. A lakó azonban segítséget kért, s a kiérkező rendőrök a szomszéd közreműködésével találták meg a furcsa látogatót.

feol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő csütörtökön közölte: folyamatban lévő betörésről érkezett bejelentés a rendőrségre a fehérvári Jancsár utcából szerda délelőtt. Az ijedt hangon telefonáló hölgy a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletének azt mondta, valaki becsöngetett negyedik emeleti lakásába, de miután nem nyitott ajtót, megpróbálta azt benyomni, illetve feszegetni kezdte. Ezt a nő a kukucskáló ablakon keresztül látta.

Ekkor hívta fel telefonon az alatta lakó szomszédasszonyát, hogy segítsen neki. Amikor az felért, a lakásban lévő hölgy is kinyitotta az ajtót, majd közösen kérdőre vonták a férfit, hogy mit csinál ott? Erre azt válaszolta: a kolléganőjét keresi. Majd elindult lefelé a lépcsőházban. A szomszédasszony azonban nem volt rest, a férfi után ment, miközben a másik asszony a segélykérőt tárcsázta.

A bejelentést követően a járőrök perceken belül a helyszínre értek. A szomszéd már az utcán várta őket, s időközben megfigyelte, hogy merre indult a férfi. A hölgy beült a rendőrautóba, majd a rendőrökkel közösen a férfi keresésébe kezdett. A közelben meg is találtak, majd a járőrök igazoltatták.

Az intézkedés során nagyon zavartan viselkedett, és azt állította, hogy ő csak a kolléganőjét kereste. Mint kiderült, azt hitte, hogy a Kadocsa úton van. Miután a rendőrök az adatait leellenőrizték, állapotára tekintettel, mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!