Rendőrségi

2011.02.18. 10:57

Megöltek egy idős férfit Gyomaendrődön

FMH - Megöltek egy idős férfit péntek hajnalban a Békés megyei Gyomaendrődön; a gyilkosság gyanúsítottját őrizetbe vették - közölte a rendőrség az MTI-vel.

MTI

A helyi rendőrség ügyeletén egy asszony tett bejelentést arról, hogy a fia leütött egy embert. A nő azt mondta, hogy a fia kérésére telefonált. A rendőrök a megadott helyszínre mentek, ahol már holtan találták a bántalmazott férfit - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.
   
Vargáné Szombati Andrea elmondta: az adatgyűjtés során kiderült, hogy az egyik vendéglátóhelyen két helybeli fiatal együtt italozott későbbi áldozatukkal. Miután látták, hogy van nála valamennyi pénz, úgy döntöttek, egyikük utána megy és elveszi tőle a pénzt.
   
A tettes az idős ember külterületi kertes házában olyan súlyosan bántalmazta a férfit, hogy áldozata a helyszínen életét vesztette. Később, vele italozó társának elmondta, hogy mi történt - közölte a sajtószóvivő,  hozzátéve, hogy a fiatalok felismerték cselekményük súlyát, és úgy döntöttek, értesítik a rendőrséget.
   
A megyei főkapitányság bűnügyi osztálya mindkettejüket őrizetbe vette. A támadó fiatalember ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett elkövetése, társa ellen pedig rablás bűntett elkövetésére felbujtás miatt indult eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!