Rendőrségi

2010.06.10. 09:01

Szentesre jártak dolgozni a mikrobuszban életüket vesztett mezőtúriak

Egy szentesi húsfeldolgozóba jártak dolgozni azok a mezőtúri lakosok, akik életüket vesztették egy kisbuszban szerda délután Szentes és Kunszentmárton között, a 45-ös úton történt karambolban – mondta Mezőtúr polgármestere csütörtökön az MTI-nek. A balesetben öt nő és két férfi halt meg.

MTI

A tömegszerencsétlenség híre megrázta a település egész lakosságát, az elhunytak valamennyien szorgos munkásemberek voltak - fogalmazott Draskovits Dénes. Az önkormányzat, szerény lehetőségein belül, megpróbál anyagi segítséget nyújtani az áldozatok családjainak - fűzte hozzá a polgármester.
A kisbusz a borsodi árvíz elleni védekezésben résztvevő rendőröket szállító autóbusszal ütközött össze. A karambolban öt nő és két férfi vesztette életét. Egy 56 éves mezőtúri nőt súlyos, életveszélyes sérülésekkel ápolnak a szegedi traumatológiai klinikán.
 A buszon utazó 37 rendőr közül hét könnyebben, egy pedig súlyosan sérült meg. Súlyos sérülésekkel szállították kórházba az autóbusz vezetőjét is.
 A helyszínelés elsődleges adatai szerint a mikrobusz eddig ismeretlen ok miatt letért az útról, a jobboldali útpadkára hajtott, majd manőverezés közben áttért a menetirány szerinti baloldalra, ahol frontálisan ütközött a Kunszentmárton irányából Szentes felé szabályosan közlekedő autóbusszal. A baleset a 45-ös főút 13-as kilométerszelvényében történt.
A baleset körülményeit szakértők bevonásával a kunszentmártoni rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!