vagy reggeli

2019.08.08. 17:00

Ne legyen zabos! Pehelykönnyű vacsora

Megtévesztő a cím, hiszen éppen zabos ételt ajánlunk estére – vagy reggelre, ki mikor preferálja.

Szanyi-Nagy Judit

Mézzel megloccsintva egy igazi édességet kapunk

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az almás-fahéjas zabkása előnye, hogy hamar elkészül, s mivel lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, sokáig kitart.

Hozzávalók: 1 bögre apró szemű zabpehely, 1,5 bögre tej vagy víz, 1 teáskanál fahéj, 1 darab alma, 3-4 teáskanál eritrit vagy cukor.

A választott folyadékot (tej vagy víz) elkezdjük felmelegíteni, majd pár perc múlva belekeverjük az eritritet (cukrot). Miután felforrt, hozzáadjuk a zabpelyhet is, és kis lángon, folyamatos kevergetés mellett 6–8 percig főzzük. A zabpehelyszemek ez idő alatt kellően megduzzadnak, magukba szívják a folyadékot. Erre kerülhet a fahéj, valamint további ízesítőként az előzőleg megmosott és kis darabokra szeletelt alma. Ha nem elég édes, adjunk hozzá mézet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!