2019.06.30. 15:15
Kenyérre lehet kenni, avagy: szendvicskrém
A házilag készített vagy a boltban vásárolt bagettet, zsemlét, kenyeret könnyedén feldobhatjuk egy általunk készített „feltéttel”.
Egynemű, kenhető szendvicskrém házilag Fotó: Szanyi-Nagy Judit
Nem elég, hogy a házilag készített szendvicskrém pillanatok alatt elkészül, de jókora mennyiség készíthető belőle, mindenféle hozzáadott édesítőszer vagy egyéb mesterséges adalék nélkül.
A gyors és egészséges krémhez előbb egy kisebb üveg fekete olívabogyót használunk, azt a leve nélkül turmixgépbe (a botmixer használata nem ajánlott) öntjük. Rá – szintén üveges – aszalt paradicsom kerül, majd mindehhez csicseriborsót öntünk annak leve nélkül. Ezt egyszerűen összeturmixoljuk, és már kenhetjük is! Ízlés szerint hagyhatjuk darabosabb állagúra a krémet, az ízén mindez semmit nem változtat.