Gasztrománia

2019.06.30. 15:15

Kenyérre lehet kenni, avagy: szendvicskrém

A házilag készített vagy a boltban vásárolt bagettet, zsemlét, kenyeret könnyedén feldobhatjuk egy általunk készített „feltéttel”.

Szanyi-Nagy Judit

Egynemű, kenhető szendvicskrém házilag Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Nem elég, hogy a házilag készített szendvicskrém pillanatok alatt elkészül, de jókora mennyiség készíthető belőle, mindenféle hozzáadott édesítőszer vagy egyéb mesterséges adalék nélkül.

Egynemű, kenhető szendvicskrém házilag
Fotó: Szanyi-Nagy Judit

A gyors és egészséges krémhez előbb egy kisebb üveg fekete olívabogyót használunk, azt a leve nélkül turmixgépbe (a botmixer használata nem ajánlott) öntjük. Rá – szintén üveges – aszalt paradicsom kerül, majd mindehhez csicseriborsót öntünk annak leve nélkül. Ezt egyszerűen összeturmixoljuk, és már kenhetjük is! Ízlés szerint hagyhatjuk darabosabb állagúra a krémet, az ízén mindez semmit nem változtat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!