spárgás-baconös quiche

2018.05.10. 10:00

Egy pite, ami nem sütemény

A quiche klasszikus francia étel, sokan francia pizzának vagy pitének fordítják. Most spárgás-baconös kivitelben hoztuk el.

Szanyi-Nagy Judit

A francia pite Fotó: PxHere

20 dkg liszthez hozzákeverünk egy mokkáskanálnyi sót, 10 dkg hideg vajat, majd összemorzsoljuk. Hozzáadunk 1 darab, kissé felvert tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk (ha nem állna össze a tészta, hozzáadunk egy evőkanál vizet is). A tésztát fóliába csomagoljuk, s legalább 30 percre a hűtőbe tesszük.

A francia pite Fotó: PxHere

Az 50 dkg zöld spárga fás részét letörjük, ízlés szerint feldaraboljuk. Enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük. 15 dkg bacont felkockázunk, egy teflon serpenyőben megpirítjuk, ezután kiszedjük a zsiradékból, és teljesen kihűtjük.

Három egész tojást egy tálba ütünk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk őrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverővel simára keverjük, és közben hozzáadunk 2,5 dl tejszínt. A tésztát vékonyra nyújtjuk, a piteforma aljába nyomkodjuk. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a kihűlt bacont, a spárgát és a reszelt 10 dkg sajtot. Óvatosan ráöntjük a tejszínes-tojásos keveréket. 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és 35–40 perc alatt aranybarnára sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!