2013.08.12. 10:58
Házi fagyi készítése
Számos alapanyagból készíthetünk már fagyit.
Bár mostanra már enyhült a perzselő hőség, a nyár még tart, s ilyenkor jól esik a frissítő édesség. A fagylaltot nagyon sokan szeretjük, hiszen mindamellett, hogy finom, enyhít komfortérzetünkön a forróságban. Sajnos azonban ezek a finomságok magas cukortartalmuk miatt nem tesznek jót vonalainknak. Manapság viszont mindenre van megoldás! Otthon, saját konyhánk kényelmében magunk is elkészíthetjük házi jégkrémünket. Elég hozzá pár friss gyümölcs, víz, kevés cukor, ill. édesítőszer és némi citromlé. Az összetevőket gépben mixeljük, formákba töltjük, fagyasztjuk, s már kész is a desszert! A variációkra pedig receptek százai állnak rendelkezésünkre.