Pusztavám

2017.01.17. 14:54

Új vezető az iskolában - Nyelvvizsgaközpontként működik az intézmény

Pusztavám - Új igazgatója van a község általános iskolájának. Az alábbiakban őt mutatjuk be olvasóinknak.

Civil Tudósítónktól

Kovács Géza 1957-ben Székesfehérváron született, jelenleg is itt él feleségével. Két felnőtt lányuk van. Négy testvérével együtt olyan erkölcsi, lelki és hitbeli muníciót kapott szüleitől, amelyből még így a hatvanadik életév tájékán is bőven meríthet.

Először nem pedagógusként kezdett el dolgozni. 1987-ben szerezte meg a szakoktatói oklevelét, majd 1997-ben a biológia szakos tanárit. Ezt követte a közoktatási vezetői szakvizsga 2003-ban. Mielőtt sikeresen megpályázta volna a pusztavámi iskola igazgatói posztját a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Szakgimnázium és Szakközépiskolában oktatott.

Kovács Géza az új igazgató Fotó: Nédó Géza

Amikor aztán már kinevezett vezetőként, először ment be az iskolába, semmihez sem fogható érzés volt, ahogy a diákok fogadták. Mintha mindig is itt tanított volna. Aztán egy szemrebbenés alatt a tantestületből is eltűnt a feszélyezettség. Talán elhitték, hogy nem főnöknek, hanem vezetőnek szegődött. Az az igazság, hogy nagyon jól előkészített, már zajló tanévet és nagyon felkészült kollégákat „vehetett át", nem látta szükségét annak, hogy bármin is azonnal változtasson - mesélte Kovács Géza, aki úgy érzi: mindenki egy emberként segíti a munkájában. Ilyen összefogással eddig még nem találkozott,

Ebben a tanévben egyébként DSD nyelvvizsgaközpontként (Deutsches Sprachdiplom) is működik majd a pusztavámi iskola, amelynek nyolcadikos tanulói a Közös Európai Referenciakeretnek megfelelően tehetik le a Deutsches Sprachdiplomot, ráadásul térítés nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!