Púder Nélkül

2015.04.29. 14:59

Miklósa Erika is készül a csákvári jótékonysági futásra

Csákvár - Miklósa Erika lesz a fővédnöke a május 9-ei csákvári jótékonysági futásnak, amelyen egy fehérvári fiatalember javára gyűjtenek a kocogók.

Kocsis Noémi

Tündöklően tehetséges, sokat elért, mégis szerény, készséges művésznőnk Miklósa Erika operaénekesnő, aki már másodszor áll a csákvári jótékonysági futóverseny élére fővédnökként. Ismertségéből adódó meggyőző erején túl jó példával jár, vagy fut elől, hiszen ilyenkor maga sem a pálya széléről drukkol.

– Tulajdonképpen többséggel csak jótékonysági futóversenyeken indulok. Átlagban havi egyszer biztos valaki másért/másokért verejtékezem. De számos alkalommal kísérője vagyok látássérült sportolónak is, ami számomra óriási élmény. Nem hinném hogy a legtöbb kilométert én futnám művészként, de hogy operaénekesként, az már lehetséges. Szerencsére egyre több művész társam választja a futást, mint mozgás formát. Nagy agitátor vagyok, szóval rajtam nem múlik hogy minél többen sportoljanak!

Miklósa Erika is fut a május 9-ei eseményen, amelyen a nevezési díjakkal is támogathatunk, de Ottó javára ide is utalhatnak adományt: HírbeleBumm Szociális Szövetkezet 57800112-10047657-00000000, Fuss, hogy léphessen közléssel.

Erikát számtalanszor keresik jótékonysági ügyekben – rengeteg elfoglaltsága miatt elsősorban regionális szinten gondolkodik. Így amikor Barabás Éva, a Brechler Ottó javára rendezendő május 9-i futóesemény háziasszonya megkereste, nem volt kérdés számára, hogy ott a helye.

– Mikor célba ér az ember, mindegy hanyadikként, győztesnek érzi magát. Valahogy ennél meghatóbb érzés nincs, mint időt, energiát és szívet áldozni valakiért, akinek az én pár kilométerem az életet jelentheti... – mondja Erika, akinek életében gyakorlatilag nincs olyan, hogy futószezon. mert fut januártól decemberig, hóban, fagyban, esőben, napsütésben. Ezért is kértük meg, hogy tapasztalatai alapján adjon tanácsot kezdő futóknak.

– Felkészüléshez biztosan azt tanácsolnám, hogy forduljon mindenki – ha teheti – szakemberhez vagy tapasztalt futóhoz. De lassan egy éve már, hogy a fehérvári Bregyóban elindítottunk egy futóklubot, ahol kiváló szakember segítségével edzhetnek kezdők, haladók, fiatalok és idősek egyaránt, heti három alkalommal. Szívesen látunk bárkit a környékből!

Miklósa Erika az idei tavaszon végre többet lehet itthon: az Operában Mozart: Szöktetés a Szerájból című operájának női főszereplőjeként láthatják a fiatalok, egy ifjúságnak készült verzióban. De énekel a Müpa színpadán is, a Pannon Filharmonikusokokkal Strauss dalokat. Egy kis ázsiai kiruccanás után pedig jönnek a nyári fesztiválok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!