Púder Nélkül

2011.05.02. 09:07

A negyedik babát a negyedik x-en túl vállalta

Világéletében aktív, nyüzsgő, szervező típus volt Háry Ildikó, aki az idei Születés hete székesfehérvári programjainak pr-feladatait vállalta magára. Negyedik gyermeke három hónapos.

Kocsis Noémi

A nemek teljesen arányban vannak Háry Ildikóék családjában: 21 éves, ma már egyetemista nagyfia, Balázs után némi kihagyással egy leány és egy fiúgyermek érkezett (Lili 13, Joci 11 éves), a legkisebb családtag pedig, Emma Sára januárban látta meg a napvilágot. A folyton szervezkedő, sokféle területen egyszerre tevékenykedő anyukájával ismerősei most sokszor úgy találkozhatnak a belvárosban, hogy Ildi egyik kezével a babakocsit tolja a tündéri pici lánnyal, a másikkal meg telefonál.

A plusz szervezőmunka egy új szívszerelem része, a négygyermekes anyuka ugyanis szívesen vállalta fel a május 1-8. közötti Születés hete programsorozat fehérvári eseményeinek pr-feladatait. Naphosszat egyeztet, így elsőként persze, hogy azt kérdezem tőle: nála hogyan működik az idei SZ7 mottójául választott „Család és hivatás” kitétel?

– Fejben nehéz csak követni a dolgokat, hiszen attól hogy a legnagyobb már egyetemista, az ő gondjaira-bajaira is odafigyelek. A pici egyébként nem jelent többletterhet, inkább egy óriási kohéziós erőt hozott a családba, lelassított minket egy kicsit. A nagyfiam is szalad haza hétvégenként hozzánk, a középsők is imádják. Ők évekig könyörögtek kistesóért, aztán már egy kiskutyával is kiegyeztek volna. Mikor megmondtuk, hogy jön a kistestvér, a kutyáról azonnal lemondtak.


– Miben más a mostani babázás, mint amikor még egyetemista voltál?

– Érdekes módon az is laza volt és most ez is. A baba az elejétől alkalmazkodott hozzánk. Tudod, milyen jó, mikor hatan préselődünk be a családi járgányba és megyünk mindenfelé? De visszatérve a kérdésre: a férjem logisztikai segítsége nélkülözhetetlen és pótolhatatlan. Magamra is jut azért időm, mert korán kelő vagyok, a reggel 5-7 óra közötti időszak csak az enyém. Ekkor átgondolom a napomat, levelezek, tornázom esetleg, mire felébred a család, mindennel elkészültem.

Ildikó a fogyasztói társadalom ellen van, annak híve, hogy egy kisbaba a kereskedelem praktikái nélkül is felcseperedhet. Értékrendjét igazolja kiegyensúlyozottsága, kisugárzása. A negyedik babát a negyedik x-en túl vállalta, s mint mondja, ő is megküzdött a társadalomból átszűrődő „nem vagy te már túl öreg ehhez?” mentalitással. A Születés hete fehérvári programkínálatával minden szülőnek és családnak igyekszik segíteni, saját munkájával is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!