Púder Nélkül

2011.04.05. 08:56

Utolér: izgalmas, sötét thrillerben láthatjuk Ónodi Esztert

Anyuka az életben, anya a filmvásznon, őt nézve mégis mintha megállították volna az időt húszon egynéhány éves korában. Számos nagy sikerű film, mint például a Meseautó, a Napfény íze, és a Valami Amerika szériái után újra filmvásznon láthatjuk Ónodi Esztert, miközben premierre is készül a fővárosi Katona József színházban.

Matolcsi Renáta

- Jelenleg a Dilettánsok próbái zajlanak, a bemutató április végén lesz. Ez egy Flaubert regény átirata Ascher Tamás rendezésében. Vidám darab lesz két groteszk figurával a középpontban, s remélem,  legalább annyira fog tetszeni a nézőknek, mint például a Top Dogs, amiből már túl vagyunk a 250. előadáson – meséli az összesen hét darabban játszó színésznő.

Az elmúlt években két új filmet is leforgatott: az Utolér című sötét thrillert a májusi filmszemlén láthatja a közönség, egy másik, az Aglaja azonban még dobozban van.  Ezekben a szerepekben azonban már rég nem a Meseautós görkoris lányt, vagy a Valami Amerika naiv kis barnáját láthatjuk.

- A szerelmes, rózsaszín filmek csak egy színfolt a pályámon, például a Glamour, a Boldog születésnapot, vagy Az alkimista és a szűz egyáltalán nem volt az a kategória. Az Utolér egy izgalmas, több szálon futó drámai történet, amiben egy édesanyát játszom, aki segít felgöngyölíteni egy gyerekrablási ügyet. Sőt, Deák Krisztina filmjében, az Aglajában is egy anyát alakítok, méghozzá húsztól negyvenéves koráig. 

A fiatal színésznő harmincas éveinek második felében jár, ám tíz évet bárki szerint letagadhatna.

- Köszönöm szépen, nem is érzem magam matuzsálemnek, az életműködésem fiatalon tart – mondja mosolyogva.

– Imádom a színházat, itt felhőtlenül lehet gyerekként játszani, létezni. Mi színészek örömünket leljük abban, ha színpadon lehetünk, filmekben dolgozhatunk. Az évek azonban mennek előre, s tudom,  hogy ezt el kell fogadni. Odafigyelek az étkezésre, próbálok sokat mozogni, pihenni. Ha van egy kis szabadidőm, azt a kisfiammal töltöm, de szeretek futni, kerékpározni és tornázni is.

Alkalmanként hívják vendégnek iskolákba, ahol, mint mondja, gyakran hallja, hogy a gyerekek szeretnének színészek lenni, ám ő mindig elmondja, az nem csak egy tévésorozatban való szereplést jelent.

- Nekik azt tanácsolom, járjanak színházba, olvassanak színdarabokat, nézzenek minőségi filmeket. Ehhez a munkához szükség van rengeteg fegyelemre, kitartásra, alázatra, türelemre, de mindenekelőtt nyitottnak kell lenni. bár szerintem a fiatalok alapvetően nyitottak. Egyáltalán nem zárt szellemek ők, úgy gondolom, lehet hova „szórni a magot” .

Szerző: Matolcsi Renáta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!