Programok

2010.10.19. 12:35

Ünnepi programok

Megyeszerte ünnepi rendezvényekkel emlékeznek az 1956-os forradalomra.

feol.hu

Péntek

Lepsény

17 óra: A forradalom és szabadságharc 54. évfordulójára emlékeznek, koszorúzás az 1956-os kopjafánál. 17 óra 30: Ünnepi műsor a művelődési házban, közreműködnek az ÁMK irodalmi színpada és énekkarai, beszédet mond Kiss István polgármester.

Mátyásdomb

12 óra 30: Megemlékezés a művelődési házban, műsort adnak a Lonkai iskola diákjai.

Szabadbattyán

11 óra: Az októberi forradalomra emlékeznek a Batthyány általános iskolában. 18 óra: Megemlékezés, ünnepi műsor és elismerések átadása a művelődési házban. 18 óra 40: Fáklyás felvonulás az Árpád utcán. 19 óra: Köszöntő és koszorúzás az 1956-os emlékműnél, beszédet mond Mátrai Csaba polgármester.

Úrhida

11 óra: Ünnepélyes megemlékezés 1956-ról a közösségi ház színháztermében.

Szombat

Cece

17 óra: Ünnepi köszöntő a művelődési ház nagytermében, beszédet mond Varga Gábor országgyűlési képviselő, polgármester. Az általános iskola diákjainak műsora, koszorúzás.

Dég

15 óra: Az 1956-os forradalomra az iskola színháztermében emlékeznek, beszédet mond Varga Gábor országgyűlési képviselő. Ezt követően a református templomkertben lévő emlékműnél koszorúznak.

Enying

10 óra: Ünnepi megemlékezés a művelődési ház színháztermében, beszédet mond Pintér György polgármester. Műsor a Batthyány gimnázium és általános iskola tanulóinak közreműködésével. Koszorúzás az 1956-os kopjafánál.

Lajoskomárom

15 óra: Megemlékezés a háborús emlékműnél, ökomenikus istentisztelet keretében. Műsorral szerepelnek a Gesztenyefasori Általános Iskola tanulói, majd az Evangélikus Rézfúvós Zenekar előadása következik. Utána Horváthné Völgyi Rózsa képzőművészeti kiállítását Csóbor Eszter képzőművész nyitja meg a művelődési házban.

Mezőkomárom

11 óra: Megemlékezés és koszorúzás a Hősök terén, az 1956-os emlékműnél. Beszédet mond Mohai János polgármester, az általános iskolások műsorral szerepelnek.

Mezőszilas

15 óra: Megemlékezés és koszorúzás a Hősök terén. Az 1956-os események mezőszilasi áldozataira emlékeznek.

Sárbogárd

18 óra: Az októberi forradalomra emlékeznek a Hősök terén.

 

Címkék#ünnep#1956

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!