Programok

2015.10.03. 16:27

Finiséhez érkezett a Móri bornapok

MÓR - Még ma sem késő ellátogatni a kisvárosba annak, aki bele szeretne kóstolni a hétvégén zajló bornapok ízeibe, hangulatába.

B. Kiss László

Programok özöne, hatalmas kirakodóvásár, a borosgazdák pavilonjainak egész utcája várja ma még azt, aki Mórra látogat. Az ezen a hétvégén zajló bornapok Magyarország talán egyik legpatinásabb rendezvénye, hiszen az első bornapot még a múlt század harmincas éveiben rendezték. A négynapos rendezvénysorozat azonban nem csak a borivóknak ajánlható.

A nyárádszeredai Bekecs Néptáncegyüttes egy gyerekműsorral is előrukkolt a bornapokon Fotó: Hrubos Zsolt

Ma, azaz vasárnap 10 órakor a Lamberg-kastély parkjában található Teremtés kútjánál mutatják be a borbarát hölgyek az ötödik ezerjó fiút, 11 órakor a Kapucinus téren avatják látványos ceremónia keretében a Brindisi Szent Lőrinc Borrend új lovagjait. 15 órakor kezdődik a bornapok csúcsát jelentő szüreti felvonulás, amelyen sok százan vesznek részt. Este pedig ingyenes koncertek lesznek, sztárfellépőkkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!