Programok

2012.05.04. 07:26

Cicasimogatás, előadások a Herosznál

Székesfehérvár - Az állatbarátoknak újabb lehetőség kínálkozik arra, hogy megismerkedhessenek és segíthessenek a Herosz Állatotthon lakóinak.

feol.hu

Újabb állomásához érkezik a Herosz Állatotthon tematikus programsorozata, melynek során minden alkalommal más-más állatcsoportra hívják fel a figyelmet. Május 6-án, vasárnap a macskáké lesz a főszerep, velük kapcsolatos hasznos előadásokat hallhatnak a résztvevők, a kézműves foglalkozásokon pedig cicáknak való játékokat készíthetnek a gyerekek.

A Herosz Állatotthon februárban tartotta első tematikus napját Öreg kutya nem vén kutya! címmel, melyen az idős állatokra helyezték a hangsúlyt. Az előttünk álló hétvégén folytatódik a sorozat, ezúttal a cicáknak szentelnek több figyelmet. Május 6-án, vasárnap 13 órakor nyitják ki a kapukat, az érdeklődők megtekinthetik a menhelyen gondozott közel harminc macskát, simogathatják őket, játszhatnak velük. A kézműves foglalkozásokon a gyerekek rajzolhatnak, színezhetnek és játékokat készíthetnek a menhelyen gondozott cicák vagy saját kedvenceik számára. A tematikus előadások 15 órakor kezdődnek: Berkényi Tamás állatorvos a cicák helyes táplálásáról, Kapp Péter állatorvos a macskák egészségvédelméről fog beszélni, illetve Krepsz Gyöngyitől, a menhely vezetőjétől a kóbor állatok etetéséről és az ivartalanítás fontosságáról hallhatnak fontos információkat az érdeklődők.

A Herosz Állatotthon ezúttal is szívesen fogadja az adományokat, lehet vinni cicák számára készített kosarakat, fekhelyeket, játékokat, vitamintablettákat, bolhanyakörveket. Aki megteheti, akár anyagi támogatást is nyújthat a menhely számára. Az adományok bizonyosan jó helyre kerülnek, hiszen a tavaszi, nyári időszakban a szaporulatnak köszönhetően rengeteg kölyök állat érkezik, akiknek etetése, oltása, gyógyítása jelentős forrásokat emészt fel. A Herosz június elején szervezi meg nyílt napját, melynek során külön figyelmet szentelnek a fekete kutyáknak és macskáknak. Ezeket az állatokat kizárólag a színük miatt sokkal kevésbé kedvelik az örökbefogadó gazdik, ezen a helyzeten kívánnak javítani az állatotthon munkatársai és önkéntesei

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!