Programok

2009.08.05. 11:25

Tökös dinnyés kerestetik

FMH - Az lesz a "legtökösebb dinnyés" az idei medgyesegyházi dinnyefesztiválon, aki a legnagyobb és legsúlyosabb dinnyét viszi el a fesztivál szervezőinek szombat délig - közölte az immár 15. alkalommal megrendezésre kerülő, és augusztus 7-én kezdődő fesztivál házigazdája az MTI-vel szerdán.

feol.hu

Nagy Béla, a július elsején várossá nyilvánított Medgyesegyháza polgármestere elmondta: a több mint 4500 lelket számláló településen és környezetében nagy hagyományai vannak a dinnyetermesztésnek. A hazai görögdinnyetermés több mint fele ebből a térségből kerül ki, s a lakosság döntő többsége közvetve, vagy közvetlenül a dinnyetermesztésből él.
Az idei, háromnapos fesztivál pénteken a már hagyományos ünnepi jelmezes felvonulással kezdődik, majd az este folyamán népzenei és könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.
A szombati nap a versenyé, ahol a résztvevők összemérik tudásukat a dinnyepakolásban, a dobozolásban, a dinnyeevésben, a dinnyesaccolásban és a dinnyékkel való zsonglőrködésben. Az összetett verseny végén a legjobb eredményt elért győztest azután a polgármester ünnepélyes keretek között "dinnyelovaggá" üti.
A szombat esti program szintén koncertekkel zárul, majd a vasárnap folyamán elsősorban a gyermekeknek szerveztek műsorokat és bábelőadásokat, végül pedig a záró tűzijáték előtt ismét koncertekkel kedveskednek az érdeklődőknek a szervezők.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!