mézeskalácsváros és manókereső játék

2019.11.29. 07:20

Színes programokkal vár a Fehérvári advent 2019-ben is

Ünnepi díszbe öltözik november 29-e és december 24-e között a megyeszékhely belvárosa, az előttünk álló négy adventi hétvégén gyertyagyújtással, számos programmal és sok szeretettel várnak mindenkit.

FMH

Az adventi időszakban állandó vásári forgatagot a városházi élő kalendáriumhoz hasonló programok is színesítik Fotó: FMH-archív

Fotó: fmh_foto

Kezdődik a Fehérvári advent idei rendezvénysorozata, Székesfehérvár az ország egyik leghangulatosabb karácsonyi vásárával, fényjátékkal, a hétvégéken ismert és kedvelt énekesek, zenekarok, kórusok koncertjeivel, a hétköznapokon pedig óvodások és kisiskolások műsorával várja péntektől a városlakókat, a környékről és a távolabbról érkező vendégeket. Megújul a város közös adventi naptára, kinyílik a Püspöki palota kapuja, az adventi udvarban jótékonysági és kézműves vásárt tartanak. Fehérvár az év legszebb, ünnepi időszakára készül – fogalmazta meg Cser-Palkovics András polgármester. Több hónapos felkészülés eredménye és sok-sok ember munkája az a programsorozat, amely karácsonyig tart.

Az adventi időszakban állandó vásári forgatagot a városházi élő kalendáriumhoz hasonló programok is színesítik
Fotó: FMH-archív

Újdonság lesz a Vasvári Pál utca látványa, melyet karácsonyi sikátorrá, mesefaluvá változtatnak. Kinyitnak a játszóházak a Hiemer-ház gesztenyés udvari foglalkoztatójában, tovább épül a mézeskalácsváros, idén is lesz manókereső játék. Különleges vendéget fogad ebben az évben a Fehérvári advent: december 7-én, szombaton 15 és 17.30 óra között a városba érkezik a finn Mikulás, Joulupukki. A karácsony előtti várakozás idején ismét gyönyörködhetünk az ünnepi díszkivilágítás szépségében, a vásár az Alba Plaza előtti tértől a Városház téren és a Fő utcán át a Zichy ligetben felállított óriáskerékig tart. Az óriáskerék december 31-éig, szilveszterig lesz a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!