és még sok más

2018.10.05. 11:00

Sokrétű hagyományőrzés, kultúra és szórakoztatás – Ez vár a Móri Bornapokon

A város egyik legrangosabb rendezvénye, jeles eseménye a szürethez kapcsolódó Móri Bornapok, melynek programjai idén október 4-e és 7-e között zajlanak a településen.

V. Varga József

Hétvégi forgatag színes kínálattal Fotó: FMH-archív (HZS)

A programsorozat – és a hozzá kapcsolódó immár 12. Nemzetközi Fúvószenekari Fesztivál – ideje alatt a város egész területén, számos helyszínen több ezer látogató számára kínálnak rendkívül sokrétű hagyományőrző, kulturális, sport- és szórakoztató lehetőséget, emellett a Mórra látogató hazai és külföldi vendégek megismerkedhetnek a település egyre gazdagodó kulturális értékeivel.

Borkóstolás, borkirálynőválasztás, szüreti felvonulás

A fesztivál kínálatában egyebek között borkóstolás, borkirálynő-választás, számos kiállítás, koncert, utcabál és gyermekműsor, szüreti felvonulás, népművészeti kirakodóvásár, valamint sportprogram szerepel. A városi díjakat az ünnepi képviselő-testületi ülésen, szombaton 13 órakor adják át az Erzsébet téri Művelődési Házban.

Hétvégi forgatag színes kínálattal Fotó: FMH-archív (HZS)

A Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége újfent megnyitja Művészbejáróját, azaz az összművészetek udvarát a Táncsics Mihály utcában. A fúvószenekari fesztiválon kilenc zenekar tart seregszemlét, majd a rezesek közösen is fújják. A borrendek felvonulása (borlovag-avatással) a Kapucinus téri nagyszínpadhoz vasárnap 11 órakor veszi kezdetét. A gálaműsort móri néptáncegyüttesek közreműködésével 16.30 órakor nyitják. A fellépők menetrendje pedig így fest, október 5., péntek 18 óra: Dolhai Attila, 19 óra: Szeder, 21.30 óra: Kiscsillag. Október 6., szombat 10 óra: Kaláka együttes, 18 óra: 30Y, 20.30 óra: Quimby. Október 7., vasárnap 18.30 óra: Hevesi Tamás, 20.30 óra: Ismerős Arcok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!