programkavalkád

2019.09.27. 07:40

Motoros börze, a Lord és a Honvédfesztivál is vár még vasárnap Fejérben

Nem tudod még, hogy mihez kezdj a hétvégén? Adunk pár tippet, hogy merre indulj el a megyében!

FMH

Célra tarts! – a versengésnek idén a KEMPP adott otthont Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Honvédfesztivál

Vasárnap (szeptember 29.)

Pákozd, 10-16 óra: A pákozd-pátka-sukorói csata emléknapja. Szent László, a szárazföldi katonák védőszentje szobrának ünnepélyes felavatása és megszentelése a dísztéren. 10:30 óra: Emlékezés Gyuricza Béla vezérezredesre, a HTBK alapítójára, a Katonai Emlékpark megálmodójára a Gyuricza-emléktáblánál. 11 óra: A pákozd-pátka-sukorói csata emlékünnepsége és koszorúzás az Obeliszknél. 12 óra: A 171 évvel ezelőtti sorsfordító csata megelevenítése huszár hagyományőrzőkkel és ifjú nemzetőrökkel a csatatéren.

Rendezvény

Vasárnap (szeptember 29.)

Gárdony, 12 óra: Idősek világnapja. Köszöntőt mond Tóth István polgármester. Óvodások és népdalkörösök ünnepi műsora. Vendéglátás. Sergio Santos latin zenei koncertje. (Nádas étterem.)

Polgárdi, 7-13 óra: Veterán- és motorosbörze a körforgalmi benzinkútnál (Fekete Sas).

Szabadbattyán, 15 óra: Falusi séták Váczi-Tóth Bernadettel – Falubattyán. Találkozás a Turul-szobornál. A református templom történetéről Szücs Sándor lelkipásztor mesél.

Székesfehérvár, 11 óra: A három kismalac. A Babos-Bábos Társulat előadása az Igézőben.

Székesfehérvár, 15-18 óra: Béke téri Pokróc piknik. 15 óra: Pitypang mesezene. 16 óra: Figurina Bábszínház (Grim/m/aszok, tárgyjáték nemcsak gyerekeknek). 16:45 óra: Borostyánkő, kora középkori harci bemutató. 17:15 óra: Tibiton-koncert (retró, sláger, nosztalgia, örökzöld, mulatós). Közös palacsintázás, gyerekjátékok, ökotatyó, ökotippek, fejedelmi udvartartás.

Székesfehérvár, 19 óra: Körtevirágok – a Prospero Színkör előadása A Szabadművelődés Házában. (Színpadi etűdök klasszikus és modern haikura.)

Quartettissimo

Vasárnap (szeptember 29.)

Fehérvárcsurgó, 17 óra: Briosa Quartet (Finnország). Rautavaara-, Haydn- és Mendelssohn-művek.

Koncert

Vasárnap (szeptember 29.)

Cece, 14 óra: 30 éve szabadon, szabadságkoncert a Csók István Emlékháznál. Nagyszínpad, 15 óra: Marót Viki és Nova Kultúrzenekar, 18 óra: Kelemen Kabátban. 21 óra: Lord. Kisszínpad, 14 óra: Kaczor Feri. 16 óra: Unique. 17 óra: Sári Évi. 19:30 óra: Keleti Sor Rock Band. 23 óra: Retró diszkó, Dj Herczeg Szilárd.

Gárdony, 15 óra: A kápolnásnyéki Halász-kastély és az Óbudai Danubia Zenekara bemutatja: Térzene a Velencei-tónál. Az aranyszínű trombita és barátai, családi koncert Mézgáéktól a Csillagok háborújáig fúvósokkal. (Agárd, főtér, páraszökőkút.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!