PROGRAMAJÁNLÓ

2019.11.29. 07:30

Mikulás teljesítménytúra, koncertek és adventi programok várnak a hétvégén

Ha még nem tudod, mit csinálj az első adventi hétvégén, adunk néhány tippet, hogy mindenki megtalálja a neki tetsző programot!

FMH

A Vörösmarty Színház koszorúja első gyertyájának meggyújtása után kezdődik a VIII. Újszövetség Maraton Fotó: archív

Fotó: fmh_foto

Advent

Péntek (november 29.)

Bicske, 10.30 óra: Adventi gyertyagyújtás a Hősök terén. Közreműködnek a Csokonai-iskola diákjai.

Bicske, 16.30 óra: Bütykölde a kultúrkúriában. Adventi naptárkoszorú készítése.

Mezőszentgyörgy, 17 óra: Mészáros János Elek magánénekes adventi koncertje a református templomban. Az első adventi gyertya meg­gyújtása. A koncertet követően szeretetvendégség a gyülekezeti teremben.

Úrhida, 17 óra: Az Úrhidai Nyugdíjas Egyesület adventi műsora a Nagyboldogasszony-templomban.

Szombat (november 30.)

Gárdony, 15 óra: Adventi gyertyagyújtás a Nemzedékek Házában. 17 óra: Az adventi kalendárium avatása a városháza előtti téren.

Székesfehérvár, 13 óra: Advent a Rác utcában. „Adjon Isten sokakat, szép karácsony napokat…” – a Kézművesek Háza programsorozatának első ünnepváró hétvégéje. Mézeskalácssütés, mézeskalács-díszítés. 15 óra: Mesemondás a karácsonyi kuckóban. 16 óra: Az égig érő fa – bábelőadás. 18 óráig: Kézművesvásár.

Székesfehérvár, 15 óra: Városmakett mézeskalácsból. Az ügyes kezűek mézeskalácsból állítják össze és díszítik Fehérvár ismert épületeit a Hiemer-ház Gesztenyés udvaránál. Az elkészült és kivilágított mézeskalácsváros az adventi hétvégéken 15 és 19 óra között a Hiemer-házban, és december elsejétől 23-áig 9 és 19 óra, hétvégén pedig 15 és 19 óra között a városháza I. emeletén is látható lesz.

Székesfehérvár, 15 óra: Vízivárosi advent. Az adventi koszorú első gyertyáját Deák Lajosné önkormányzati képviselő gyújtja meg. Tornyai Gábor katolikus plébános ünnepi gondolatai. Verses, zenés, táncos színpadi produkciók.

Székesfehérvár, 18 óra: A Magyar Honvédség Parancsnoksága adventi ünnepi gálaestje a Vörösmarty Színházban.

Vasárnap (december 1.)

Mór, 10 óra: Adventi kézművesvásár a Lábasház udvarán.

Mór, 16.30 óra: Az első adventi gyertya meggyújtása a városháza előtt. Köszöntők, műsort adnak a Petőfi-iskola diákjai, énekel az óvoda kórusa.

Nádasdladány, 15.30 óra: Adventköszöntő az önkormányzat, a nyugdíjasklub és a karitászcsoport szervezésében. Zsigmond Lala bemutatja legújabb, Karácsony című CD-jét.

Nagyvenyim, 16 óra: Óvodások ünnepi műsora a művelődési házban. 17 óra: Gyertyagyújtás.

Sárbogárd, 18 óra: Adventi gyertyagyújtás a városháza előtt téren, a kültéri betlehemnél. Közreműködik a sárbogárd-sárszentmiklósi evangélikus egyházközség.

Szabadbattyán, 18 óra: Gyertyagyújtás a művelődési háznál: Mayer László katolikus h. esperes, plébános és Szücs Sándor református lelkész. A Fourtissimo fúvószenekar adventi koncertje.

Székesfehérvár, 11 óra: Az év kiemelkedő karitatív eseménye: 5. Adventi jótékonysági futás a Várkörúton. Először az 1 kilométeres gyermekfutam, majd 11.20-kor az 5 kilométeres felnőttfutam rajtol. A mezőnyt Cser-Palkovics András polgármester és Miklósa Erika operaénekes, a jótékonysági estély háziasszonya indítja el.

Székesfehérvár, 13.45 óra: Spányi Antal megyés püspök, Berze János lelkészi elnök és Bencze András evangélikus lelkész együtt gyújtja meg a Vörösmarty Színház adventi koszorújának első gyertyáját.

Székesfehérvár, 15 óra: Herbarius karácsonya. Ajándékozz egészséget! Finomságok az ünnepre – Lencsés Rita interaktív bemutatója a Fekete Sas Patikamúzeumban.

Székesfehérvár, 17.30 óra: Nyílik a városháza élő adventi naptárának első ablaka. 17.35 óra: Vörös Janka (ének) és Fövenyi Máté (gitár) kiskoncertje az Adventi színpadon.

Székesfehérvár, 17.55 óra: A Kisangyalok Kara énekel. 18 óra: A város adventi koszorúján az első gyertyát Cser-Palkovics András polgármester és Spányi Antal megyés püspök gyújtja meg. Székesfehérvár ünnepi fényeit a megyeszékhely polgármestere és a jótékonysági futás 12 év alatti lány és fiú győztese közösen kapcsolja fel. 18.20 óra: Gájer Bálint műsora.

Székesfehérvár, 18 óra: Szent István Király Múzeum – Csók István Képtár: Fellép a Geröly Virtual Trió

Székesfehérvár, 19 óra: 27. Adventi hangverseny a Ciszter-templomban. Közreműködik: a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, a Kodály Zoltán Gimnázium Leány Kara (karigazgató: Feke Mariann), valamint Varga Gabriella (színművész), Jónás Krisztina (szoprán), Jónás Andrea (mezzoszoprán), Fehér Adrienn (alt), Szomor György (bariton), Tóth Marcell (zongora). Vezényel: Ruff Tamás őrnagy.

A Vörösmarty Színház koszorúja első gyertyájának meggyújtása után kezdődik a VIII. Újszövetség Maraton
Fotó: archív

Kiállítás

Péntek (november 29.)

Székesfehérvár, 17 óra: Az Ember (rajzok a Ótestamentumból), Pinke Miklós képzőművész kiállítása a Deák Gyűjtemény Projekt termében. A tárlatot Altorjay András ajánlja a látogatók figyelmébe.

Székesfehérvár-Kisfalud, 18 óra: A Kisfaludi Művészkör 11. kiállítása a közösségi házban. Bevezetőt mond Hackfelner Ferenc festőművész, muzsikál Horváth Sándor gitárművész.

Szombat (november 30.)

Székesfehérvár, 11 óra: A 17. Betlehemi Szép Csillag pályázathoz kapcsolódó képzőművészeti kiállítás megnyitója a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Köszöntőt mond Váczi Márk néprajzkutató. Megtekinthető december 22-éig.

Vasárnap (december 1.)

Mór, 15.30 óra: Suttogó pillanatok. A Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége Egyesület alkotóinak közös kiállítása a Lamberg-kastélyban.

Rendezvény

Péntek (november 29.)

Gárdony, 18 óra: Őszi vigasság Buch Tiborral a Nemzedékek Házában. Közreműködik: Horváth Elemér (hegedű), Horváth Péter (zongora).

Szabadbattyán, 18 óra: Vidám pillanatok – a Gójóstól Baráti Társaság évadnyitó gálaestje a művelődési házban.

Szombat (november 30.)

Mezőfalva, Nagyvenyim, 7 óra: 12. Mezőföldi Mikulás teljesítménytúra. 8 kilométeres családi táv: nevezés és rajt Nagyvenyimen 7–10 óráig az általános iskolában. Mezőföldi Mikulás, 12 és 20 kilométeres táv: nevezés és rajt Mezőfalván 7–10 óráig a művelődési házban. Mezőföldi Mikulás, 30 kilométeres táv: nevezés és rajt Mezőfalván 7–9 óráig a művelődési házban.

Székesfehérvár, 10 óra: 3. Bridzs Székesfehérvár Open, nemzetközi bridzsverseny a Videoton Oktatási Központban. Rendező a Székesfehérvári Bridge Klub.

Székesfehérvár, 10 óra: Óperencia program a NépmesePonton. Őszi kuckózós diafilmvetítés a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban.

Vasárnap (december 1.)

Székesfehérvár, 14 óra: A nyolcadik Újszövetség Maraton Biblia-felolvasása kezdődik a Vörösmarty Színház nagyszínpadán.

Koncert

Szombat (november 30.)

Székesfehérvár, 19 óra: Dézsenyi Zsófival kiegészülve a White Room és a Crossbones ad koncertet A Szabadművelődés Házában.

Vasárnap (december 1.)

Kápolnásnyék, 11 óra: FüleMüle – kastélykoncert gyerekeknek a pákolnásnyéki Halász-kastélyban. Házigazda: Bartek Zsolt klarinétművész.

Martonvásár, 14 óra: Variart Ensemble-koncert az Agroverzum előadótermében. Az előadáson Beethoven-, Csajkovszkij-, Poulenc-, Faure- és Piazzolla-művek hangzanak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!