egyedi kerámiatárgyak

2018.12.14. 16:30

Derűs karácsonyváró: Zsákbacserép licit

A Székesfehérvári Művészek Társasága ötödik alkalommal rendezi meg Zsákbacserép című karácsonyváró rendezvényét december 15-én, szombaton 14 órától a Pelikán Galériában.

V. Varga József

Zsákbamacska a Téli tárlaton? Inkább cserépárverés! Fotó: SZMT

Zsákbamacska a Téli tárlaton? Nem egészen! Inkább cserépárverés! Ha a látogató a szervezőkkel tart az estébe nyúló derűs licitáláson, akkor a játékban való részvétellel birtokosa lesz egy egyedi kerámiatárgynak (tál, csésze, váza, kisplasztika), amit köztünk élő kortárs művészek (festők, grafikusok, szobrászok és textiltervezők), a fehérvári társaság tagjai és meghívott alkotótársaik készítettek, díszítettek – így invitálja a művészek társasága az érdeklődőket a Pelikán Galériába. A munkák 14 órától megtekinthetők, a licit 15 órakor veszi kezdetét, a házigazda tisztét Korompai Péter keramikus tölti be.

Zsákbamacska a Téli tárlaton? Inkább cserépárverés!
Fotó: SZMT

S ha mindez nem elég: a legszerencsésebb licitáló megnyerheti a befolyt összeg egy részét, amit a Téli tárlaton szereplő alkotások vásárlására fordíthat. Az ezen felüli összeget a társaság a rászorulókat segítő Fehérvári Heti Betevőnek adományozza. A Zsákbacserép névre hallgató vidám program látogatása ingyenes, a játékban való részvételhez szükséges kuponok ára 3000 forint. Kanalat érdemes vinni – jelentsen ez bármit is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!