Újranyitottak több fehérvári kiállítást is

2020.07.03. 07:15

Autósmozi és térzene egyaránt vár a hétvégén Fejér megyében

Számos program lesz hétvégén a megyében, melyekre érdemes ellátogatni.

Nagy Marietta, Péter Kinga Fruzsina

Forrás: shutterstock

Kamarakoncert

A Magyar Rádió Énekkarának nyári esti kamarakoncertjére július 5-én, vasárnap este hét órakor kerül sor Pákozdon. Az eseményt a Hősök terén tartják meg. A szervezők kérik, hogy az érdeklődők pokrócot, párnát vigyenek magukkal, mert székek csak korlátozott számban lesznek elérhetők.

Újabb kiállítóhelyek nyíltak meg

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum újabb kiállítóhelyei nyíltak meg ismét a nagyközönség számára június 30-án. A Fekete Sas Patikamú­zeum, a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény, a Hetedhét Játékmúzeum és a Palotavárosi Kiállítóhely (Rác u. 11.) újra várja a látogatókat, természetesen az óvintézkedések betartásával.

Csipkegallérok, brossok, teababák

Ruppert Sándorné gyűjteményéből installált kiállítást nyitnak meg július 3-án, pénteken 18 órakor a Dinnyési Hagyományőrző Központban. A kiállítást Szabóné Schneider Anikó, Dinnyés városrész önkormányzati képviselője nyitja meg, a tárlat anyagát Szendrei Katalin csipkeszakértő mutatja majd be. Közreműködik Kopiás Gabriella fuvolaművész.

Logikai játékok és szalagdíszek

Kacsó Albert fafaragó népi logikai játékainak és használati tárgyainak, valamint Fehér Éva szalagdíszeinek kiállítása augusztus 7-éig látogatható Székesfehérváron, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában, a könyvtár nyitvatartási idejében.

Muzsika, avagy újra ­miénk a tér!

A Martonvásári Fúvós­zenekar térzenéje július 5-én, vasárnap 17 órától a város főterén szól. Újra hallható lesz a fúvószene és újra forognak majd a mazsorettbotok. (Esőhelyszín: a Brunszvik–Beethoven Közösségi Ház.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!