Gyógynövények

2022.07.29. 13:00

Workshop és gyűjtőtúra Lencsés Ritával

Workshopra és gyűjtőtúrára várja a gyógynövények iránt érdeklődőket Lencsés Rita.

A gyógynövényszakértő július 30-án, szombaton 10 órától az Egyházmegyei Múzeum épületében mentából, zsályából és csalánból készít szörpöt és tinktúrát. Minden alapanyagot és hozzávalót biztosítanak a helyszínen, a részvételhez azonban előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet július 29-én 16 óráig. Minimum létszám 6 fő, korhatár nélkül. Részvételi díj 7500 Ft/fő.

Vasárnap 9 órakor indul Nadapra a következő Herbarius túra. Július utolsó napján jó lehetőség nyílik a tarka mezőkön tovább gyűjteni az olyan gyógynövényeket, mint az apróbojtorján, a cickafark, a ligeti zsálya, az orbáncfű, a csalán, a fehér üröm, a galajfélék, az ökörfarkkóró, a kígyószisz és a vadszeder. A csodás környezet színes élővilágot rejt, ami meglepetésekkel is szolgál. A régi nadapi sportpályától indul a túra a Sukorói és Körmös utca találkozásánál. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges a következő e-mail címeken: [email protected]  vagy [email protected], illetve telefonon: Krizsány Anna 70/338-6173, Lencsés Rita 30/296-6480. Minden érdeklődőt mindkét programon szeretettel várnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!