Programajánló

2022.06.17. 07:40

Hétvégi programok szerte a megyéből

Borsányi Bea

Forrás: pixabay

Péntek 

Csákberény, 18.30 óra, Gróf Merán Fülöp Erdészeti és Vadászati Múzeum: Turan Road Music. Turán Úti Zene. Észak Turkesztán Epikus Hangképek. Koncert karakalpak, kirgiz és magyar zenészek előadásában, egy érdekes utazáson gyűjtött dalokból és dallamokból. 

Mór, 21 óra, Lamberg Kastély: „Egy az egybe, csak maga” – Lovasi András szólóestje a KisUdvar koncertek keretében. Hosszú árnyék a Búcsúzó Nap fényében. Utazás Ából Bébe. kiruccanás a Grand Hotel Halmaherába. Exkluzív látványosság – Tűzijáték délben. Az este folyamán Kispál és a Borz, Kiscsillag és szólókarrierje során írt dalok egyaránt felcsendülnek. 

Polgárdi, 19 óra, a régi Vertikál épületének udvara: Polgárdi fiatalok éjszakája. Nyárindító rendezvény, amelyre várnak minden 16–22 év közötti polgárdi fiatalt. 

Pákozdi Pagony, egész nap: Vakáció a Pagonyban – mutasd fel a bizonyítványodat a Pagonyban, és szerezz egy belépőt! Székesfehérvár, 18.00 óra, Vörösmarty Mihály Könyvtár olvasóterem: Albert Csilla Mészáros Julianna biciklije című könyvének bemutatója. A szerzővel Krajcsovicz Ágnes beszélget. 

Szombat 

Baracs, Levendulaszüret, Széchenyi u. 98. Ha szereti a levendula illatát, családi programot keres a hétvégére, vagy csak szeretne pompás fotókat egy gyönyörű levendulamezővel a háttérben, akkor jó helyen jár. Mindenkit várnak Baracson az idei levendulaszüreten! 

Etyek, 16 óra, Etyeki Kúria: ChardonnÉJ a borászat birtokközpontjában, melyen 18 borászat Chardonnay bora kóstolható. Fellép Andrew J és Jász Andris (szaxofon). Előzetes jegyvásárlás szükséges! Kisapostag, focipálya, egész nap: Falunap rengeteg programmal – kirakodóvásár, főzőverseny, színpadi programok, játékok –, 22 órakor fellép Ganxta Zolee és a Kartel. 

Pákozdi Pagony, egész nap: Vakáció a Pagonyban – mutasd fel a bizonyítványodat a Pagonyban, és szerezz egy belépőt! 

Szabadbattyán, 21 óra, Csíkvár tér 1: A Szabadbat - tyáni nyár programsorozat keretében fellép a Discover Band – ismert számok, jó hangulat, tánc. 

Székesfehérvár, 10 óra, VMK Széna téri Tagkönyvtár: Nyári társasjáték nap egészen 17 óráig, melyre 3 éves kortól várják a gyermekeket és a játszani szerető felnőtteket. Szókincsfejlesztő, ügyességi, stratégiai, logikai, mesés és helytörténeti társasok választhatók. 

Székesfehérvár, 10 óra, Tourinform Iroda (Oskola u. 2.): Városnéző séta indul, részvételi díj 1000 forint. Ismerje meg Székesfehérvár sokféle arcát az élményszerű, könnyed, mindig más tematikájú városnéző séták keretében, amelyek nem csak a turistáknak adnak maradandó élményt. Székesfehérvár, 10 óra, Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar: VII. Borsófesztivál. Az előzetesen jelentkezett csapatok borsós ételeket főznek. 10 órától Unyi József muzsikál, 12 órakor gyümölcsfagyi-kóstolás a Damniczki Cukrászda jóvoltából, 13.30–14.15 óra között a Marcali 3 Tenor fellépése. Egész nap: fajátékok, játszótér, ügyességi verseny és kézműves-foglalkoztatók a kertben. 

Székesfehérvár, 16 óra, Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti füves terület: Maroshegyi piknik, amelyre 16 és 21 óra között változatos programokkal várnak mindenkit. Lesznek szórakoztató családi programok, hangszersimogató, bábszínház, óriásbuborék show, kreatív kézműves-foglalkozások. 17 órakor a Kokopelli Jazz Matiné interaktív zenés műsorát, majd 18.30 órakor a Kámfor Zenés Bábszínház előadását élvezhetik. A nap 20 órakor tábortűz körüli zenéléssel zárul. 

Székesfehérvár, 18 óra, Fezen liget (Takarodó u. 1.): Helló nyár! Nene és Deniz koncert. Az eseményre nappali tagozatos, fehérvári intézményekbe járó diákok számára diákigazolvány felmutatásával ingyenes a belépés. A Helló, nyár! karszalaggal rendelkezők aztán ingyenesen vehetnek részt Ákos 20.30 órakor kezdődő koncertjén is. 

Székesfehérvár, 18 óra, Országzászló tér, Ereklyés országzászló és Trianon-emlékmű: Tiszteletadás és díszőrség vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó emlékére, születésének 154. évfordulóján. 

Vasárnap 

Baracs, Levendulaszüret, Széchenyi u. 98. Ha szereti a levendula illatát, családi programot keres a hétvégére, vagy csak szeretne pompás fotókat egy gyönyörű levendulamezővel a háttérben akkor jó helyen jár. Mindenkit várnak Baracson az idei levendulaszüreten! 

Fehérvárcsurgó, 14 óra, Károlyi Kastély recepciója: A fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában havonta megrendezett botanikai séták a nagy sikerre való tekintettel 2022-ben is folytatódnak. A kétórás program során a látogatók felfedezhetik a 22,5 hektáros történeti kertet, amely egyben természetvédelmi terület, valamint a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növényeket, a 100–170 éves meglévő őshonos és egzóta faállományt, a csónakázótavat és a gloriette épületét. A séták időjárástól függetlenül indulnak, sétavezető: Zsolnai Balázs kertészmérnök, növényorvos. A program belépőjegyes és előzetes regisztrációhoz kötött: telefon 06-21/311-0426, e-mail: info@ karolyikastely.hu 

Pákozdi Pagony, egész nap: Vakáció a Pagonyban – mutasd fel a bizonyítványodat a Pagonyban, és szerezz egy belépőt! 

Székesfehérvár, Csitáry Uszoda, 9 óra: Aquafitnesz Ingyenes Nyílt Nap. Az aquafitnesz vízben végezhető szabadidős torna, aminek különböző formái most ingyen kipróbálhatók 9 és 10.30 óra között (az uszodabelépőt meg kell vásárolni) és akár több órán is részt lehet venni. Mindenkit várnak 9–99 éves korig, nőket, férfiakat egyaránt. Szombat estig az alábbi linken lehet helyet foglalni az órákra: fitnessfehervar.booked4.us/ Calendar/Calendar/6. Kényelmes fürdőruha ajánlott, úszósapka használata kötelező!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!