Csillagászat

2022.02.22. 07:30

A távcső évszázadai - Előadást hallhatunk az SZKKK-ban

A magyar csillagászat történetének Fejér megyei vonatkozású szereplőiről tart előadást a Székesfehérvár Közösségi és Kulturális Központban Nagy Rezső csillagász.

FMH

A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló egyik korábbi kiállítása

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nagy Rezső főiskolai docens, Székesfehérvár oktatásáért díjjal kitüntetett csillagász a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sor 3. alatt található épületében A távcső évszázadai Fejér megyéből nézve címmel tart előadást február 22-én, kedden 18 órától. Az előadás a szervezők beharangozója szerint egy részrehajló csillagászattörténet lesz. A magyar csillagászat azon alakjai, eseményei és helyszínei kapnak hangsúlyt, melyeknek Fejér megyei vonatkozásaik is vannak, a jelentőségük viszont az országhatárokon is túlmutat. Meglepően sok ilyen témát lehet összegyűjteni, ezek közül néhányat a nagyközönség is ismer. Az előadás az interneten is nyomon követhető lesz, a www.galileowebcast.hu oldalon. Az élő közvetítés ideje alatt kérdéseket a közvetítés Facebook-csatornáján lehet feltenni. 

Fontos, hogy az előadás személyesen csak a jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályok betartásával látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!