Frissen Fejérből

2021.09.11. 07:15

Jubileumi nemzetiségi napot tartanak Vértesacsán

Tizedjére is Fejér Megyei Német Nemzetiségi Nap! Mindez Vértesacsán.

FMH

Tessely Zoltán, a megye 3-as választókerületének országgyűlési képviselője

Fotó: FMH-archív

Az időpont pedig szeptember 11-e, folytatva az előbbi gondolatmenetet. A főként az általános iskolánál – Vendel tér 17. – zajló programsorozat szervezője a Vértesacsáért Egyesület, a Vértesacsai Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Fejér Megyei Német Területi Nemzetiségi Önkormányzat és a Fejér Megyei Német Önkormányzatok Szövetsége Egyesület.

Az események sorában 13 órakor német nemzetiségi csoportok vonulnak fel, s ugyanitt német nemzetiségi művészeti csoportok is bemutatkoznak. 19 órakor a könnyűzenét kedvelők találhatnak maguknak érdekes programot: ekkortól zenél a Fejér megyei érdekeltségű Nene zenekar, majd 21 órától jókedvben nem szűkölködő sváb bált tart a Schwowischi Buam zenekar.

A nap 10.30 órakor a Német Nemzetiségi Ház épületének átadójával kezdődik (Fő utca 70.), ahol Tircsi Richárd, a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság fő­osztályvezetője vendégeskedik. Délután 2 órakor Tessely Zoltán orszá­g­gyűlési kép­viselő, miniszteri biztos is köszönti a hagyományokat őrzőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!