Egy vérből való zenepedagógusok

2018.11.30. 14:30

Lepsény, Polgárdi, Sárosd: dalos találkozó, gyermekkórusokra

A felsorolás, a „hármas tengely” nem véletlen, hiszen a települések művészeti iskoláiban „egy vérből való” zenepedagógusok oktatják a növendékeket.

V. Varga József

Kiss Bernadett karnagy „dalospacsirtái”

Fotó: FMH-archív / V. Varga József

Gabrieli-Kiss József énekművész, karnagy, a lepsényi művészeti iskola énektanára egy esztendeje vetette föl: rendezzék meg az első Lepsény – Polgárdi – Sárosd folytatásos gyermekkórus találkozót.

A kezdeményezést felkarolták az iskolák és az önkormányzatok. A „vándorló” rendezvénysorozat az idei tanévben is folytatódik – tudtuk meg Sütő Krisztinától, a helyszínt adó művelődési ház megbízott igazgatójától. A Kiss József Gyermekkórus Találkozót ma 17 órától rendezik meg, négy gyermekkórus (egy lepsényi, két polgárdi és egy sárosdi) vesz részt rajta, külön-külön és együtt is bemutatkoznak.

Kiss Bernadett karnagy „dalospacsirtái”
Fotó: FMH-archív / V. Varga József

A találkozók ré­vén tulajdonképpen erős társadalmi háló szövődik – hangsúlyozta Kissné Révfalvi Andrea, a tavaszi polgárdi kórustalálkozó fő szervezője. Tudják, jó ügyért dolgoznak együtt, mindannyian a közös értékeket ápolják. A szülő, a pedagógus életében az a legnagyobb dolog, amikor gyermekében, diákjában megleli a csodát – tette még hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!