szponzorált tartalom

2020.12.28. 09:45

Mire figyeljünk az előszoba berendezése során?

Sokan elhanyagolják, felesleges helyiségként kezelik az előszobát, ez viszont hatalmas hiba. Ez a helyiség teszi ránk és vendégeinkre az első benyomást érkezéskor, ezért fontos, hogy dizájnos, praktikus kialakítást kapjon. Ehhez kell egy előszoba bútorszett és egy tükör.

Forrás: Jodie Johnson / Shutterstock.com

Az előszoba hasonít a kézfogáshoz

Az előszoba olyan egy ház vagy lakás számára, mint egy új ismeretség során a bemutatkozás vagy a kézfogás – ez teremti meg az első benyomást, amelyen aztán nehéz változtatni. Sűrű hiba, hogy valaki nem fordít elegendő figyelmet otthona esetében az előszoba berendezésére, ezzel viszont azt éri el, hogy kellemetlen érzést okoz azoknak, akik látogatóba érkeznek. Természetesen nem azt állítjuk, hogy ha az előszoba nem egy szuperstílusos helyiség, akkor a ház többi része már nem számít, ez így nem igaz. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy az előszoba is az otthonunk része, ezért kezeljük annak berendezését gondos törődéssel.

Tárolóhelyet biztosítanak az előszoba bútorszettek

Már az előszobában mutathatunk valamit magunkból, a házunk stílusából. Ebben leginkább az előszoba bútorszettek lehetnek a segítségünkre, hiszen ami a bútorokat illeti, ez áll az első helyen a fontossági sorrendben. Egy összeállításnak nem csak esztétikusnak, praktikusnak is kell lennie: jusson hely a cipőknek, kabátoknak, sapkáknak és kalapoknak akkor is, ha többen érkeznek hozzánk. Amennyiben nagy a család, ne olyan szettet válasszunk, amelyen csak két fogas van, ezek ugyanis folyamatosan tele lesznek, zsúfoltság érzését keltve a látogatókban, és persze saját magunkban. Egy hosszú nap után jól esik hazatérni, ám ha az előszobában rendetlenség, zűrzavar fogad, az elronthatja a hangulatunkat. Mivel a helyiségnek sokat kell majd kiállnia, javasoljuk a könnyen takarítható felületek használatát a burkolatválasztáskor.

Igény van a tükrökre

Mindenképp javasoljuk, hogy tükör is legyen az előszobában. A tükrök egyrészt megnövelik a teret, másrészt segítségünkre lesznek az elindulásnál, hazaérkezésnél. A felöltözés általában az előszobában ér véget, ahogyan a megérkezésnél a levetkőzés is itt kezdődik, ezért fontos, hogy lássuk magunkat, milyen állapotban indulunk útnak, illetve hogyan érkezünk haza. A tükör lehet kicsi és nagy, mutathatja a felsőtestet vagy az egész alakot, ez már ízlés kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában